Wannabe brændende kærlighed vegan style

I forbindelse med bloggerkonkurrencen med økologiske kartofler, fik jeg lyst til at lave brændende kærlighed med et lille twist. Månebarnet har en opskrift på vegansk bacon, facon, lavet af tofu, som jeg havde lyst til at prøve.

Jeg havde ingen løg i huset, så i stedet brugte jeg spidskål, hvilket blev overraskende godt. Og i mangel på syltede rødbeder, brugte jeg syltede asier, hvilket også fungerede rigtigt godt. Og så blandede jeg godt med hokkaido i kartoffelmosen, så den fik en flot gul farve, en sødere smag og jeg fik sneget flere grøntsager ind i middagen.

Retten var helt bestemt en vinder her i huset. Og selv manden i huset syntes at den falske bacon smagte godt, både før og efter han fandt ud af at det var lavet af tofu ;-)

Opskriften på facon skriver jeg ikke her, den må I læse på Månebarnets lækre blog. Og lad jer endelig inspirere af de andre gode retter, hun har derinde. Det er rent guf :-)

4 personer

1 kg kartofler

½ hokkaido græskar, ca. 700 g, renset vægt

Salt, olie/smør

4-5 blade spidskål, alternativt hvidkål eller lignende

½ citron, saften

1 spsk agavesirup

Syltede asier

Kartoflerne renses. Hvis skrællen er pæn, så lad den endelig sidde på. Græskarret vaskes og flækkes. Det bløde med kerner i, fjernes. Skrællen skal blive på, da den er spiselig. Græskar og kartofler skæres i mindre stykker og koges i usaltet vand til kartoflerne er møre. Vandet  hældes fra og grøntsagerne piskes til mos med elpisker. Tilsæt (urte)salt og olie eller smør efter smag.

Kålen snittes fint, så det ligner løg. Steges på en pande ved god varme i olie eller smør, efter præferencer. Tilsæt friskpresset saft fra en halv citron og agavesirup og steg det videre ved middel til god varme. Sørg for at røre i det jævnligt, så det ikke brænder på.

Den færdige mos anrettes i et stort fad, den stegte kål og asier i små tern fordeles over og facon drysses på toppen.

Du kan naturligvis bruge ægte bacon, hvis du har lyst. Og andre grøntsager kan med fordel blandes i kartoflerne, eks. selleri, gulerødder eller pastinakker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Konkurrencedeltagelser, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>