Vegetarisk rød karrysuppe

En gang for nogle år siden fik jeg rød karrysuppe hos en veninde, lavet efter en opskrift fra Miras Madblog. Jeg fik lyst til at lave den i en vegetarisk udgave og jeg lavede den om efter hvilke grøntsager jeg havde i køleskabet. Karrypastaen og kokosmælken er næsten det eneste der går igen fra den oprindelige opskrift. Brug hvad du har og kan lide og gør suppen til din egen. Suppen er både vegansk, mælkefri og kan nemt gøres glutenfri. Den er varmende og mættende på en kold dag. Og helt sikkert også lækker på mere varme dage.

Vegetarisk rød karrysuppe

2-3 personer

1-2 spsk olie

2 fed hvidløg

1 spsk finthakket ingefær

2-3 tsk rød karrypasta

7 ½ dl god bouillon

1/2 rød  peberfrugt

1 løg, gerne rødløg

1/4 fennikel

1 gulerod

200 g kogte kikærter

1 dåse kokosmælk, 400 ml

1 lime

Tamari, alternativt soyasauce eller fish sauce

200 g kogt båndpasta, alternativt nudler eller tilsvarende

Alle grøntsagerne renses. Hvidløg og ingefær hakkes fint. Løg, peberfrugt, fennikel og gulerod skæres i tynde strimler.

Olien varmes op i en gryde, min. 3 liters, og løg, hvidløg og ingefær steges ved jævn varme. Det skal ikke tage farve. Efter et par minutter tilsættes karrypastaen og det får lov at stege med et minut eller to inden resten af grøntsagerne tilsættes og får lov at stege med et par minutter.

Kokosmælk, bouillon og kogte kikærter tilsættes og suppen får lov at simre i ca. 5 minutter. Smages til med tamari og saften af en lime. Tilsæt evt. mere karrypasta, efter smag. Den kogte pasta skæres evt. i mindre stykker og tilsættes suppen. Får lov at simre med et par minutter, så den er gennemvarm.

Serveres evt. med et stykke godt brød til.

For en glutenfri udgave, brug glutenfri pasta, boghvedenudler eller ris for kulhydratkilden eller tilsæt ekstra grøntsager eller kikærter. Kogte bønner eller kylling i små stykker kan også bruges i suppen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Suppe, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vegetarisk rød karrysuppe

  1. Malene says:

    Hej.
    Super lækker og eksperimenterende opskrift. Jeg elsker retter som smager godt, selvom man putter forskellige ting i gang til gang. Jeg puttede lidt skrallede og hakkede æbler i samt chili, og det smagte skønt sammen.
    Mvh. Malene

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>