Vegetarisk bønnegryde med salsasauce

Inspireret af taco suppe, lavede jeg denne ret. Jeg tømte grøntsagsskuffen for alle de grøntsager der trængte til at blive brugt. Jeg fandt et par runkne rødbeder, lidt selleri, en bakke slatne champignon, lidt hakkede løg og revne gulerødder fra dagen før, en rest bønnespirer, et par stængler bladselleri, lidt blomkål og en persillerod. Alt i alt en rigtig Stop spild af mad-ret. Brug hvad du har og retten er ny og spændende hver gang du laver den.

Brug salsa- eller tacosauce i den styrke du foretrækker. Jeg brugte medium, så maden kom til at smage af noget, uden chilien på nogen måde blev gennemtrængende. Det er helt sikkert muligt at krydre den selv i stedet for at “snyde” og bruge tacokrydderi og salsasauce, men på denne måde bliver det nemt og hurtigt.

Jeg serverede kogt perlespelt til.

Hvis du har en rest tilovers, kan du bruge det til en kartoffellagsagne.

Til 4-6 personer

200 g tørrede bønner eller 1 dåse bønner

2 dåser hakkede tomater

1 glas salsa

1 brev tacokrydderi

800-1000 g blandede grøntsager, eks. løg, gulerødder, porre, selleri, squash, champignon, majs, rødbedder, persillerødder, blomkål

Bønnerne lægges i blød natten over og koges i nyt vand til de er møre.

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker. Alle ingredienserne blandes og koges i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er tilpas møre. Smag dig frem om du vil have dem med bid eller helt møre. Smag evt. til med ekstra chili, paprika, salt, peber eller lignende.

Serveres med brød eller kogt ris eller korn.

Vegetatisk bønnegryde med salsasauce

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Stop spild af mad, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

One Response to Vegetarisk bønnegryde med salsasauce

  1. Pingback: Kartoffellagsagne med krydret bønnegryde « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>