Veganske pebernødder

Jeg havde lovet min store datter at vi skulle bage pebernødder, da vi var nødt til at melde afbud til spejder, hvor hun ellers skulle have bagt med de andre mikrober. Jeg fandt en opskrift hos Valdemarsro, som jeg brugte som udgangspunkt. Jeg havde hverken smør eller piskefløde i huset, så jeg valgte at lave opskriften vegansk, uden mælkeprodukter. I stedet havde jeg en pakke vegetabilsk margarine og noget soya/rismælk, som jeg brugte. Og min kæreste, der plejer at kunne smage når jeg har erstattet ingredienser med noget vegansk eller sukkerfrit, kunne ikke smage, at det var veganske pebernødder.

Det var første gang jeg selv lavede pebernøddedej og jeg er ret begejstret for resultatet. Blandingen af krydderier var rigtig lækker, stærk og sød og nuanceret.

1 stor portion

125 g rørsukker

125 g vegetabilsk margarine

½ dl plantemælk

250 g hvedemel

½ tsk stødt ingefær

½ tsk kanel

½ tsk stødt peber

½ tsk stødt kardemomme

½ tsk bagepulver

½ tsk natron

Sukker og margarine piskes godt sammen og plantemælken tilsættes. De tørre ingredienser blandes og tilsættes sukkerblandingen. Dejen æltes sammen, til den har samlet sig og kan formes.

Dejen trilles til ca. 1 cm tykke pølser, der skæres i ca. 1 cm lange stykker. Trilles til kugler, så de kommer til at ligne  pebernødder. Alternativt kan dejen rulles ud til en ca. 2-3 mm tyk plade og så er det frem med udstiksformene eller den kreative kniv.

Bages ca. 8-10 minutter ved 200 grader. Kagerne skal kun lige tage farve. Tjek dem evt. under bunden, hvor de får en pæn, lysebrun farve. Kagerne er bløde, så længe de er i ovnen, men de bliver hårde og fine, så snart de køler af.

Opbevares i en kagedåse eller spises med det samme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Kage, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>