Vegansk egg fried rice

Det var en af de dage, hvor vi kom sent hjem og ungerne var trætte og sultne, så det skulle gå hurtigt med at få mad på bordet. I fryseren fandt jeg en pose kalkunfrikadeller, en pose kogte ris, en pose skiveskåret porre og en pose frosne ærter. Ud over det gik hurtigt med at lave et måltid, så er det også rigtigt god Stop spild af mad-stil at gemme en rest kogte ris og lignende i fryseren. De kan bruges i salater, i brød, som fyld i supper eller steges med grøntsager og evt. lidt kød eller fisk.

Du kan med fordel rense porrer, skære dem i skiver og lægge dem i fryseren, så kan du hurtigt tage dem frem, når du skal lave mad med porre i. Skal porrerne fremstå sprøde i retten, skal du dog bruge friske porrer.

Jeg fandt på at jeg ville lave egg fried rice som tilbehør til frikadellerne. Men ak, kæresten havde taget vores æg med for at kunne lave et fysikforsøg med sine elever. Heldigvis kom jeg i tanke om at man kan bruge silketofu som røræg og jeg havde en pakke i skuffen, så med et snuptag lavede jeg retten om til en vegansk variant af klassikeren.

2-3 personer

300 g kogte ris, gerne fuldkornsris

1-2 porrer

2 dl ærter

150 g silketofu

Karry, soyasauce

Olie

Risene steges på en varm pande i en god sjat olie, til de har taget en smule farve. Tages af panden og stilles til side.

Silketofuen skæres i mindre stykker og steges på panden i olie med karry og en smule soyasauce. Rør i det og sørg for at det bliver delt i mindre stykker under stegningen, så det kommer til at ligne røræg. Tages af panden og stilles til side.

Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Sauteres på panden, til de er møre, men ikke har taget farve. Ærterne tilsættes, gerne direkte fra fryseren og får lige lov at tå op. Ris og tofu tilsættes og det hele varmes igennem. Smages til med soyasauce.

Serveres som selvstændig ret eller som tilbehør. Er også god som kold ret i madpakken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Stop spild af mad, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>