Vegansk chokolade-kirsebæris

Jeg har tidligere med stor succes lavet vegansk peach melba-is på silketofu. Jeg har i noget tid spekuleret på hvordan jeg mon kunne lave is på soyafløde, som jeg ikke har haft held til at få pisket til skum eller bare noget der ligner. Jeg læste et sted at en smule citronsaft skulle hjælpe på konsistensen, så det prøvede jeg. Resultatet blev ikke så jeg kunne bruge fløden til at pynte lagkage med, men til is var det helt perfekt. Og isen blev lettere og friskere end flødeis. Og da den er mælkefri, kan du servere den for alle dine veganske eller mælkeallergiske venner. Og alle de andre opdager næppe at det er soya der har givet den cremede fyldighed.

Kirsebærsaucen var noget jeg fandt i gemmerne fra sidste eller forrige jul og som aldrig var blevet brugt. Jeg skal helt sikkert købe et mindre lager når der er restsalg af kirsebærsauce efter næste jul.

De rå kakao nips er i sig selv meget bitre, men sammen med den søde is, bliver de rigtigt lækre. Hvis du ikke har dem, kan du bruge en smule god, mørk chokolade i stedet.

½ liter is

2 ½ dl soyafløde

½ citron, saften

250 g kirsebærsauce

2-3 spsk flormelis

1 spsk rå kakao nips

Soyafløde og citronsaft piskes i 5 minutters tid. Det bliver cremet og fyldigt, men det bliver ikke stift og luftigt som flødeskum på piskefløde.

Kirsebærsaucen blendes og blandes med den piskede soyafløde, flormelis efter smag og kakao nips. Ismassen hældes i en ismaskine og køres til isen er cremet og lækker. Konsistensen bliver en mellemting af sorbet og flødeis. Serveres og spises med det samme.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert, Glutenfri opskrifter, Is, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

4 Responses to Vegansk chokolade-kirsebæris

 1. stine m larsen says:

  Hej jeg har lade mig høre et sted at der er nogle som har lavet en mellem ting mellem sorbe og let fløde is af kokus og mandler og vaniliestang..noget med at mandler og kokus fint blentes og sammen med sukker får et opkog og sis og til sidst fryses og selvfølgelig omrøres så det ikke krystalere så meget, men det er vist kun hvis man sparer på sukker.
  Men jeg må indrømme at jeg ikke hørte det hele da jeg ikke selv har problemer med mælk og andre ting..håber du kan brygge vider på en spændene opskrift.

  ps.. min mormor var meget inde i sunde ting og helsevare… og hun lavede de skønneste somme fristelser til os børn…jeg har selv forkælet mine børn med dem..
  til to børn bruges en banan lidt nutella el ligende.( de overmodne bananer smager bedst for de er mere søde i smagen og på den måde går de ikke til i frugt kurven skulle man have købt for mange.
  skær banan i over på midten stik en ispind eller en tske i enden af den afskåret banan i den ende hvor den er bredest lige som man ser en alm is…ind i frysepose med dem og senere tages de ud og måske kommer man lidt chokolade nutella på toppen…og så ud og lege med en sund og dejlig kold banan is..sund og skøn…lækkert alternativ til is.
  mvh stine m larsen

  • Hej Stine

   Tak for dit tip. Det vil jeg prøve mig frem med. Jeg har prøvet at lave is med kokosmælk en del gange, men jeg har ikke rigtigt fået det til at fungere. Men mon ikke det lykkes for mig en dag? :-)
   Her i huset er al frossen frugt et hit hos børnene. En skål med frosne bananer i skiver, frosne vindruer, kirsebær eller blåbær eller frosne ærter eller majs. Det er en snack jeg som regel siger ja til, når børnene kommer og spørger. Og de er også vilde med isterninger.

 2. stine m larsen says:

  undskyld manglede at tilføje at der skulle bruges soyamælk i

 3. stine m larsen says:

  undskylder igen…. soyamælken skulle selvfølgelig i blandningen til isen…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>