Torsk i flødesauce med quinua

Jeg var alene hjemme og benyttede lejligheden til at spise fisk, hvilket jeg sjældent serverer for familien, da de ikke kan lide det. Jeg havde østershatte, revne gulerødder og bønnespirer, jeg skulle have brugt og jeg købte nogle porrer, da jeg ved at porrer står godt til fisk og fløde.

Grøntsagerne bevarede deres sprødhed og smag, selvom de var blevet kogt i fløden.

Brug ris- eller soyafløde for en mælkefri udgave af retten.

Til 1 person

1 torskefilet, ca. 150 g

½ porre

1 gulerod

100 g bønnespirer

100 g østershatte

1/4 l fløde

½ spsk estragon

½ spsk paprika

1 tsk urtesalt

Porre skæres i skiver, gulerod rives groft og østershatte skæres i strimler. Alle grøntsagerne blandes med krydderierne og halvdelen lægges i bunden af en lille stegeso, gerne af glas. Torsken, skåret i lidt mindre stykker, læggen ovenpå og resten af grøntsagerne lægges øverst. Fløden hældes over og der lægges låg på fadet. Hvis du ikke har et fad med låg, så brug sølvpapir, men husk at sølvpapir er en belastning for miljøet, så anskaf hellere en lille stegeso.

Torsk og grøntsager med fløde inden en tur i ovnen

Stil retten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, ca. 10 minutter længere, hvis ovnen er kold når du sætter maden ind. Tag et stykke fisk op og smag på om den er færdig, inden du serverer. Hvis du skruer ovnen op på en højere temperatur, går det hurtigere.

Server med kogt quinua til. Det står rigtigt godt til retten, så det ikke bliver for tungt. 1½ dl quinua koges med 2 1/4 dl vand og lidt salt.

Torsk i flødesauce med kogt quinua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Fisk, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter. Bookmark the permalink.

One Response to Torsk i flødesauce med quinua

  1. Pingback: Butterdejspakker med torsk og rosenkål « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>