Timiankål

Hvidkål er billigt og let tilgængeligt på denne årstid. Jeg har ofte svært ved at få det brugt, så jeg er begyndt at forsøge mig med forskellige måde at bruge det på. Denne ret egner sig som tilbehør til steg pølse eller frikadeller eller andet der har en kraftig smag. I sig selv er det lidt tamt, men det er godt som ledsager til noget krydret.

350 hvidkål, fintsnittet

150 løg, i tynde skiver

1 spsk timian

1 spsk hvidvinseddike

2 dl vand

Salt

Løget steges i et par minutter i olie ved god varme. Det må helst ikke tage for meget farve, da det påvirker smagen. Tilsæt hvidkålen og lad det stege med i et par minutter. Hæld vand og hvidvinseddike ved og krydr med timian og en smule salt. Læg låg på og lad retten simre ved lav temperatur i et kvarters tid. Når kålen er næsten mør, fjernes låget og temperaturen hæves, så resten af væsken kan fordampe. Kålen må gerne blive en smule stegt. Smag det evt. til med lidt ekstra salt og peber.

Timiankål

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Tilbehør. Bookmark the permalink.

One Response to Timiankål

  1. Pingback: Andepie « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>