Stegt rug med grøntsager

Som alternativ til ris, som er en belastning for klimaet på grund af dyrkning og transport, kan vi spise det nordiske alternativ, kogt korn. I denne opskrift har jeg brugt hel rug, men man kan bruge alle typer korn, eks. hvede, spelt, byg, ølandshvede og kamut. Kan du ikke tåle gluten, så brug fuldkornsris i stedet.

Brug de grøntsager du har i køleskabet. Nedenstående er blot til inspiration. Krydr retten så det passer til tilbehøret.

Den stegte rug er god som tilbehør, der hvor du normalt bruger ris.

Til 4 personer

3 dl hel rug

6 dl vand

1 løg

1 pastinak

1 skive kålrabi

Salt, peber, krydderier

Rug koges i vandet med en smule salt. Smag på hvornår det er mørt, ca. 45 minutter og hæld evt. overskydende vand fra.

Grøntsagerne snittes i fine stykker og steges i en smule olie. Den kogte rug tilsættes og steges med til den er gennemvarm og grøntsagerne er passende. Smag til med salt, peber og krydderier der passer til resten af måltidet.

Stegt rug med grøntsager

Du kan lave retten af en rest kogt korn eller ris fra dagen før. Så er der hurtigt mad og du får udnyttet en god rest fra køleskabet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Tilbehør, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>