Speltpirogger med æble-kalkunfyld

Til vores Cook Out, tryllede Camilla nogle pirogger frem, som vi serverede sammen med den lune rødkålssalat.

Speltpirogger med lun rødkålssalat

Fyldet blev lavet af kartofler i små tern, fintsnittet porrer, æbler i små tern, couscous og kalkunfond. Det hele blev sauteret og kogt blidt, til kartoflerne var møre.

Fyld til pirogger

Dejen blev lavet af en hvedesurdej og speltmel. Dejen hævede en times tid og blev rullet tyndt ud og med en skål blev der udstukket cirkler. Fyldet blev lagt på midten af cirklerne og dejen blev foldet sammen om fyldet.

Piroggerne foldes

Kanterne blev presset sammen med en gaffel og piroggerne blev penslet med lidt kalkunfond for smag og farve. De blev bagt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de var gyldne og gennembagte. De blev serveret kolde, men kunne lige så godt være serveret lune.

Smagen var rigtig god. Fonden gav en god og fyldig smag og alle ingredienserne i fyldet stod godt til hinanden og til den grove dej.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Brød, Cook out, Forret, Frokost, Kartofler, Snacks, Tilbehør. Bookmark the permalink.

One Response to Speltpirogger med æble-kalkunfyld

  1. Pingback: Cook Out I – En madbloggerudfordring « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>