Speltboller med gul peberfrugt og græskarkerner

Jeg smagte på et tidspunkt boller med peberfrugt i. Jeg troede det var syltet peberfrugt, da det smagte sådan, men det var bare rå peberfrugt, der var finthakket og bagt med. Nu har jeg lavet en portion boller af spelt og med peberfrugt og græskarkerner og det er smagsnuancer, der fungerer rigtigt godt sammen. Har du ikke en gul peberfrugt, så brug en rød. En grøn kan også bruges, men jeg vil tro at det giver en noget skarpere smag, da grønne peberfrugter ikke er søde.

Speltboller med peberfrugt

Ca. 20 boller

4 dl lunkent vand

2 dl kærnemælk

1/4 pakke gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 dl græskarkerner

1 gul peberfrugt

375 g sigtet speltmel

400 g fuldkornsspeltmel

Gæren opløses i vandet, kærnemælk, salt, sukker og græskarkerner røres i. Peberfrugten renses, skæres i meget små tern og tilsættes. Melet røres i, hold lidt af fuldkornsmelet tilbage. Dejen skal røres, ikke æltes. Den bliver lidt tung, men det kan sagtens lade sig gøre at røre den med en grydeske.

Hæver overdækket et lunt sted 1-2 timer.

Formes til boller med fugtige hænder og bages ca. 30 minutter ved 200 grader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Brød. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>