Speltboller med bygflager og fennikelfrø

Disse boller, som jeg ikke fik taget billeder af, inden jeg havde spist dem alle sammen, bliver saftige og lækre, med en snært af lakridssmag fra fennikel. Når bygflagerne får lov at trække med vandet, suger de væske til sig, som de frigiver til brødet senere og det giver et saftigt brød, der holder sig friskt i flere dage. Efter en dag eller to, kan du med fordel skylle dem let under vandhanen, så de bliver fugtige og give dem en tur på brødristeren. Så er de både sprøde og saftige igen.

Ca. 20 boller

150 g bygflager

1 l kogende vand

½ pakke gær

1 tsk salt

1 tsk maltsirup, alternativt honning, sukker eller en anden type sirup

1 spsk hele fennikelfrø

200 g sigtet speltmel

500 g fuldkornsspeltmel

Bygflagerne overhældes med kogende vand og får lov at stå i 1-1½ time, til temperaturen er faldet til ca. 35-40 grader.

Gæren opløses i væsken sammen med salt, sirup og fennikelfrø. Melet røres i, hold lidt af fuldkornsmelet tilbage. Dejen skal røres med en grydeske, ikke æltes. Den bliver en smule tung til at blive rørt, men det kan godt lade sig gøre. Alternativt kan du røre den i køkkenmaskinen i et par minutter, men endelig ikke for lang tid, da spelt mister en del af bageevnen, hvis det bliver æltet for meget.

Hæver overdækket et lunt sted i 1-2 timer. Stilles på bageplade med fugtige hænder.

Bages ca. 30 minutter ved 200 grader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Brød, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>