Disse pizzasnegle bagte jeg til mine døtre som nem eftermiddagssnack/tidlig aftensmad. Min datter på 3 år gik rundt og delte dem ud til alle de andre børn, hun var i nærheden af, fordi hun syntes de var så gode, at hun ville dele dem med de andre.
Jeg blev inspireret til dej og fyld af en opskrift i Det helbredende køkken. Jeg har bagt dem udelukkende med speltmel.
Ca. 15 pizzasnegle
1/8 pakke gær
1½ dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk olie
100 g sigtet speltmel
Ca. 175 g fuldkornsspeltmel
Fyld:
2 dl tomatpassata
½ spsk tørret oregano
½ tsk tørret hvidløg
10-12 oliven uden sten
Gæren opløses i vandet sammen med salt og olie. Melet røres i, hold lidt af fuldkornsmelet tilbage. Dejen æltes let i hånden, til en ikke alt for fast dej.
Hæver ca. 2 timer et lunt sted.
Dejen æltes igennem og rulles ud til et rektangel på ca. 50 x 20 cm, på et meldrysset bord.
Tomat og krydderier blandes sammen til tomatsauce, der smøres ud på dejen. Oliven hakkes groft og fordeles på tomatsaucen.
Dejen rulles på den korte led sammen til en lang roulade og skæres i ca. 2 cm brede skiver, der lægges på bagepapir og trykkes flade med hånden. Efterhæver ca. 20 minutter på pladen.
Bages ca. 20 minutter ved 200 grader.
Pizzasneglene kan med fordel fryses til senere brug. Efter en tur på brødristeren, er de sprøde og lækre påny.

Bingo…
Det bliver lige den her dej jeg afprøver i eftermiddag til pizzasnegle til min datters madpakke
Dejligt. Håber de blev et hit hos dem der skulle spise dem