Skovduer i cremet fløde-rødvinssauce

Sidst jeg besøgte min svigerfar, kom han med 2 franske skovduer fra sin fryser, som jeg skulle have med hjem. Så på en ganske almindelig tirsdag, lavede jeg skovduer i lækker rødvinssauce. Og Anders fik resterne med i madpakken, til sine kollegers store misundelse.

Saucen blev meget intens, cremet og fyldig og peberfrugt og bønner gav lidt bid. Kødet var ikke så mørt som jeg havde forestillet mig, men skovduer er i sagens natur vildt kød, så det bliver ikke lige så mørt som opdrættet kylling. Kødet var nærmest helt sort, da det var færdigstegt. Absolut noget andet end en bleg industrikylling.

Ferske skovduer

Hvis du serverer retten med rustik vintermos til og serverer æblemos eller et stykke frugt til dessert, så har du sørget for at dække de daglige 600 g. Ret smart :-)

Brug vegetabilsk fløde for en mælkefri version. Du kan skifte duer og bacon ud med bønner/linser/ekstra grøntsager eller lignende og røget paprika, så har du en vegetarisk/vegansk udgave.

Til 2 personer

2 skovduer

50 g røget andebryst, alternativt bacon

1 spsk andefedt eller olie

½ porre, ca. 100 g

1 gulerod, ca. 100 g

100 g selleritop eller bladselleri

2-3 fed hvidløg

1 peber, ca. 100 g

100 g grønne bønner

½ flaske rødvin

140 g koncentreret tomatpuré

1 spsk enebær

5 laurbærblade

1/4 liter fløde

Røget andebryst skæres i tynde skiver og derefter  i strimler. Andefedt eller andet fedtstof varmes op i en gryde eller en sautepande og andebryst steges, så fedtet smelter af og kødet får lov at afgive smag. Duerne brunes på alle sider i det varme fedt. Finthakket hvidløg, porrer i ringe, selleritop i skiver og gulerod i tern kommes ved duerne og sauteres et par minutter, inden rødvin og tomatpuré tilsættes sammen med enebær og laurbærblade. Retten får lov at simre under låg i 1½ time. Tilsæt peber og bønner i mindre stykker og lad retten simre i ca. 20 minutter mere. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.

Server med kartoffelmos eller rustik vintermos.

Skovduer i cremet fløde-rødvinssauce

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Due, Fjerkræ, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Simremad. Bookmark the permalink.

7 Responses to Skovduer i cremet fløde-rødvinssauce

 1. Pingback: Rustik vintermos « Fenjas mad

 2. Mums – og så på en tirsdag :-)

  • fenjasmad says:

   Ja, intet mindre kunne gøre det. Desværre havde Anders ikke tid til at sidde og nyde maden, da han kun var hjemme en halv times tid, men sådan kan det gå :-)

 3. Pingback: Cremet karrysuppe med majs « Fenjas mad

 4. Piskeriset says:

  Mmmm skovduer! Det er vel nok længe siden, jeg har fået det. Dejligt med gode forbindelser, der kan skaffe vildt ;-)

 5. Pingback: Langtidsstegt vildtgrydesteg i rødvinssauce « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>