Sensommermarmelade med mynte

Nedfaldsfrugt er glimrende til marmelade, blot de bliver skyllet grundigt og evt. pletter skåret fra. De sidste mirabeller kan stadig samles og blommer og æbler er begyndt at falde af træerne. Tilsammen bliver æbler og stenfrugter til en skøn, mild og cremet marmelade og mynten giver den et friskt twist.

3 glas

500 g æbler

500 g mirabeller og/eller blommer

100 g økologisk rørsukker

1 spsk finthakket frisk mynte

Æbler skrælles, kernehus fjernes og frugten skæres i mindre stykker. Blommer og mirabeller vaskes og stenene fjernes. Frugten kommes i en gryde med halvdelen af sukkeret og koges op ved jævn varme. Når det koger, skrues ned på laveste blus og koger indtil frugten er kogt godt sammen. Smages til med sukker. Jeg foretrækker at marmeladen ikke bliver for sød, så frugten smager godt igennem. En håndfuld friskhakket mynte tilsættes, når marmeladen er taget af varmen.

Den varme marmelade hældes direkte på skoldede, atamonskyllede glas og lukkes stramt til.

Sensommermarmelade med mynte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Marmelade, Pålæg. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>