Risotto med svampe og citron

Jeg har aldrig prøvet at lave risotto, men nu hvor jeg har prøvet og fundet ud af at det både er nemt og lækkert, er det helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det. Jeg brugte en god kyllingefond, nogle tørrede svampe, squash og gulerod, men brug de grøntsager du har. For en vegetarisk udgave, brug grøntsagsboullion eller -fond.

3 personer

3 dl grødris

2 løg

2 fed hvidløg

1 gulerod

½ squash

100 g østerhatte eller andre svampe

Revet skal af 1 økologisk citron

8½ dl god fond eller kraftig boullion

Løg og hvidløg snittes og sauteres i olie eller andet fedtstof. Risene kommes ved og steges med i et par minutter, inden halvdelen af fonden kommes ved. Lad det simre i ca. 5-10 minutter og tilsæt svampe og gulerod i mindre stykker. Tilsæt resten af fonden og lad det simre yderligere 10 minutter. Tilsæt squash i små tern og fintrevet citronskal når risene er knapt møre. Kunsten er at tilsætte grøntsagerne, så de når at blive møre, men ikke når at koge ud inden risene er færdige. Når risene er møre, smages risottoen med til (urte)salt og evt. peber.

Risene skal være møre og der skal stadig være lidt væske i retten, så risene ser lidt fugtige ud. Hvor meget væske der skal være i den færdige ret, kan du selv regulere, efter smag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>