Prinsessesalat med peberrodsdressing

En variant af råkost, der spiller med farverne og får en perfekt prinsessefarve af kombinationen af rødbede og selleri.

Salat til 3 personer

1 rødbede

1 skive selleri, ca. 1½ cm, alternativt en stor persillerod eller pastinak

80 g bønnespirer, alternativt en groftrevet gulerod

Dressing af:

1 spsk olie

1 spsk flydende honning

1 spsk eddike

Revet skal af ½ øko-citron

1½ cm frisk peberrod, fintrevet

Rødbede og selleri skrælles og skæres i fine flager med kartoffelskrælleren. Blandes med bønnespirer.

Dressingen rystes sammen. Det gøres lettest i et tom syltetøjsglas med låg. Dressingen hældes over salaten og den blandes. Anrettes fint på et fad, så farve og form kommer til sin ret. Lad gerne salaten trække en time eller to inden serveringen, så smager træder kraftigt frem.

Prinsessesalat med peberrodsdressing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Salater, Tilbehør. Bookmark the permalink.

One Response to Prinsessesalat med peberrodsdressing

  1. Pingback: Uge 12 – sellerisuppe og prinsessesalat « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>