Jeg har en enkelt gang prøvet at tilsætte revet pastinak i boller, ud fra at det fungerer fint med gulerødder, squash og rødbede. Det giver en lidt sød smag til brødet og hjælper med at bevare fugtigheden. Pastinak er en af de grøntsager der indeholder flest kostfibrer og ved at putte det i pizzadejen, får du sneget flere grøntsager ind i kosten. Både til gavn for børn og voksne. Og jeg kunne helt ærligt ikke smage pastinakken i den færdige pizza, så den falder ret godt i et med dejen.
Jeg brugte dalarhvede fra Aurion som fuldkornsmel, fordi jeg havde det stående. Men brug det fuldkornsmel du har, eks. fuldkornshvedemel, speltmel, rugmel, grahamsmel eller ølandshvede.
2 store pizzabunde
4 dl lunkent vand
1/4 pakke gær
1 tsk salt
1 spsk olie
100 g groftrevet pastinak eller anden rodfrugt
200 g groft dalarhvedemel eller anden fuldkornsmel
Ca. 350 g hvedemel
Gæren opløses i vandet og salt, olie og pastinak tilsættes. Dalarhvedemel røres grundigt i og hvedemelet tilsættes. Holdt lidt af melet tilbage.
Dejen æltes grundigt. Den skal være smidig og luftig, men ikke for klæbrig, så det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere mel. Stilles overdækket til hævning et lunt sted 1-2 timer.
Dejen æltes igennem og deles i 2 lige store stykker, der rulles ud til bunde.
Bundene toppes med dit favoritfyld. Jeg startede med en hjemmelavet tomatsauce af en dåse tomater kogt ind med 1 fed hvidløg og 1 spsk oregano, der blev blendet da det var kogt godt ind. Fyldet blev løg, peberfrugt, champignon og oliven, toppet med revet ost.
Bages ca. 20 minutter ved 200 grader, til osten er gylden og bunden sprød.
