Pizzadej med pastinak og dalarhvede

Jeg har en enkelt gang prøvet at tilsætte revet pastinak i boller, ud fra at det fungerer fint med gulerødder, squash og rødbede. Det giver en lidt sød smag til brødet og hjælper med at bevare fugtigheden. Pastinak er en af de grøntsager der indeholder flest kostfibrer og ved at putte det i pizzadejen, får du sneget flere grøntsager ind i kosten. Både til gavn for børn og voksne. Og jeg kunne helt ærligt ikke smage pastinakken i den færdige pizza, så den falder ret godt i et med dejen.

Jeg brugte dalarhvede fra Aurion som fuldkornsmel, fordi jeg havde det stående. Men brug det fuldkornsmel du har, eks. fuldkornshvedemel, speltmel, rugmel, grahamsmel eller ølandshvede.

Pizzabund med pastinak og dalarhvede

2 store pizzabunde

4 dl lunkent vand

1/4 pakke gær

1 tsk salt

1 spsk olie

100 g groftrevet pastinak eller anden rodfrugt

200 g groft dalarhvedemel eller anden fuldkornsmel

Ca. 350 g hvedemel

Gæren opløses i vandet og salt, olie og pastinak tilsættes. Dalarhvedemel røres grundigt i og hvedemelet tilsættes. Holdt lidt af melet tilbage.

Dejen æltes grundigt. Den skal være smidig og luftig, men ikke for klæbrig, så det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere mel. Stilles overdækket til hævning et lunt sted 1-2 timer.

Dejen æltes igennem og deles i 2 lige store stykker, der rulles ud til bunde.

Bundene toppes med dit favoritfyld. Jeg startede med en hjemmelavet tomatsauce af en dåse tomater kogt ind med 1 fed hvidløg og 1 spsk oregano, der blev blendet da det var kogt godt ind. Fyldet blev løg, peberfrugt, champignon og oliven, toppet med revet ost.

Bages ca. 20 minutter ved 200 grader, til osten er gylden og bunden sprød.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>