Pastagratin med røget kyllingbryst

Da jeg lavede pasta med rødbeder og linser i går, kogte jeg med vilje dobbelt portion pasta, så der var til en nem aftensmad i dag. På travle dage er det en nem måde at lave genveje til næste dags aftensmad.

Efter MAD 2012, havde jeg et stykke røget kyllingbryst fra Allégårdens slagter liggende i køleskabet. På messen brugte vi det til rugbrødsmadder, anrettet på en rygeostcreme med revet squash, revet gulerod og limesaft, men jeg havde lyst til at bruge kødet på en lidt anden måde, så jeg brugte en smule i denne ret. Og den røgede smag træder ret kraftigt frem, når kødet bliver varmet op, så 100 g røget kød er fint til en portion til 3 personer.

3 personer

250 g fuldkornspasta

1 løg eller 1 porre

1 fed hvidløg

200 g gulerødder

200 g ærter

100 g revet ost

3 æg

½ dl mælk

Salt, peber, oregano

Pastaen, eks. spaghetti, koges. Man kan med fordel bruge en rest fra dagen før.

Løg/porre og hvidløg snittes og sauteres i olie på en middelvarm pande i et par minutter. Gulerødderne rives groft og tilsættes og det hele sauteres yderligere ca. 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.

Røget kyllingbryst skæres i tern og blandes sammen med frosne eller optøede ærter sammen med løg og gulerødder, efter panden er taget af varmen. Det hele røres sammen med den kogte pasta og hældes i et ildfast fad.

Æg, ost, mælk og krydderier røres grundigt sammen og hældes over pastaen. Bland det godt sammen, da æggemassen ikke fylder ret meget i fadet. Det er ikke meningen at pastaen skal bages ind i æg, som en æggekage, men blot at det giver lidt hold på pastaen og forvandler retten til andet end blot pasta der varmes i ovnen.

Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tjek at der ikke er mere flydende æggemasse i fadet.

Server gerne en god salat til.

I stedet for røget kylling kan du bruge en smule røget skinke, en pølse i fine skiver en lidt røget tofu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Kylling, Pasta. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>