Pasta med rødbeder og linser

Jeg plejer at spise pasta med kødsauce eller en grøntsagssauce med fløde, eks. svampesauce, men med inspiration fra Kirsten Skaarups Det kærlige køkken, lavede jeg denne ret, hvor saucen består af rødbeder, en grøntsag jeg ikke er så god til at få spist og linser, som jeg gerne vil spise oftere end jeg gør og som bidrager med gode proteiner i denne ret. Og det smagte overraskende godt, det måtte selv min meget kødglade kæreste indrømme. Han fik en god bøf til, men jeg var tilfreds med at undvære kød til måltidet.

3 personer

250 g rødbeder

1 løg, ca. 100 g

2 fed hvidløg

1 dl grønne linser eller andre faste linser

2 spsk kapers

2  spsk rød pesto

250 g fuldkornspasta

Evt. ost

Rødbederne koges med skrællen på, så holder de bedre smag og farve. De afkøles, skrællen gnubbes af og de skæres i små tern. Det kan med fordel gøres dagen før.

1 dl linser, eks. bjerglinser eller bellugalinser, koges i rigeligt, letsaltet vand i ca. 15 minutter. De skal stadig være faste, men ikke rå. Det kan også med fordel gøres dagen i forvejen, så retten er super hurtig at lave.

Pasta, eks. spaghetti koges i rigeligt, letsaltet vand efter anvisningen på pakken, så det er klart, når saucen er færdig.

Løget og hvidløg snittes og sauteres et par minutter i olie ved jævn varme. Rødbeder og linser kommes ved, sammen med 1 dl kogevand fra pastaen. Det varmes godt igennem, grofthakkede kapers tilsættes og det smages til med pesto og der kommes evt. 1 dl ekstra kogevand fra pastaen ved, for at give mere væske.

Vandet hældes fra pastaen, der blandes med saucen og retten serveres, evt. med et drys ost på toppen.

Serveres som selvstændig ret eller som tilbehør til stegt eller grillet kød. Server evt. en god salat eller godt brød til.

Ønsker du retten vegansk, så sørg for at bruge en pesto uden ost, evt. en du selv laver. Eller smag til med en klat tomatpure og en god portion krydderier efter smag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Mælkefri opskrifter, Pasta, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pasta med rødbeder og linser

  1. Knud Ramian says:

    kære Fenja
    Vi skulle have en grøntsagtsret i aften. Fandt en masse rødbeder i kælderen, der trængte. Vi sidder nuog spiser din pasta med rødbeder og linser. Det var en positiv overraskelse, som vi aldrig selv havde fundet på.
    Mvh
    Knud Ramian

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>