Pakkekalender med spiseligt indhold julen 2012

Min søde kæreste har, næsten på eget initiativ, lavet en pakkekalender til mig i år. Han brugte en time i Ren Kost, der er en af mine favorit helsekostbutikker her i Aarhus. Her i indlægget vil jeg løbende gennem måneden fortælle hvad jeg har fået og forhåbentlig får jeg lavet en masse spændende retter i løbet af måneden og sikkert også ind i starten af det nye år, med alle de lækre ting, han har købt til mig. Kom meget gerne med forslag, hvis du har gode forslag til hvad jeg kan bruge råvarerne til.

1. december: Sonnentor te-adventkalender

En lækker te-julekalender med 24 forskellige tebreve i, så der er en ny te til hver dag indtil jul. Det er lige noget for mig. De 20 teer er rene urteteer, Der er en enkelt med hvid te, to med grøn te og en med maté, men den smule coffein holder jeg nok til. Jeg glæder mig til at smage alle de forskellige teer og i grunden er det en ret smart måde for dem til at markedsføre deres forskellige teer. Jeg er i hvert fald begejstret.

2. december: Hiziki havtang

Jeg har absolut ingen erfaring med tang, ud over når jeg har fået det i sushi. Så jeg skal have googlet mig til hvordan i alverden jeg tilbereder og serverer denne delikatesse.

3. december: Billington’s mørke muscovadosukker

Jeg har læst mig til at muscovadosukker har en helt anden smag end almindeligt rørsukker og at det kan smages i kager og desserter. Jeg ser frem til at finde ud af om jeg også kan smage forskel, så jeg ved om jeg skal bruge lidt ekstra penge på luksussukker, når jeg skal lave søde sager.

4. december: Grov basis-farsmix

En spændende blanding af bønner, ærter og linser til at lave plantefrikadeller af. Det glæder jeg mig rigtigt meget til at lave. Måske med ovnbagte rodfrugter og en god salat til. Mums!

5. december: Vindruekernemel

Jeg har aldrig hørt om vindruekernemel før og jeg troede min kæreste lavede sjov, da han i en bisætning nævnte at man kunne få det. Jeg ved man laver olie af vindruekerner, men jeg har aldrig overvejet om man kunne bruge resten af kernen til noget, Jeg glæder mig til at finde ud af hvordan det skal bruges. Det skal i hvert fald indgå i nogle af mine glutenfrie eksperimenter.

6. december: Køderstatning

Jeg har gentagne gange kigget på dette soyaprodukt i helsekosten, men jeg har aldrig købt det, da jeg er noget skeptisk over for selve konceptet med køderstatning. Men nu hvor det er kommet ind i mit  køkken, ser jeg frem til at afprøve det. Jeg er spændt på konsistensen og smagen. Jeg frygter at konsistensen er vandet og gummiagtig, på den kedelige måde, men det finder jeg ud af, når jeg kommer i gang med at lave mad med det. Kom endelig med foreslag, hvis du har erfaring med at bruge det.

7. december: Riskiks med chokolade og kokos

I dag er det fredag, så dagens pakke indeholdt noget lækkert til fredagsslik. Det var svært at holde pakken væk fra vores 3 årige datter. Og jeg glæder mig omtrent lige så meget til at smage dem. Riskiks, mørk chokolade og kokos. What’s not to like?

8. december: Teriyaki sauce

Jeg mindes at have hørt om teriyaki-marineret kylling. Jeg er spændt på at finde ud af hvordan det smager og eksperimentere med det.

9. december: Syltet sukat (vist nok)

Det er vist nok syltet sukat, men det står lidt hen i det uvisse, da der ikke står noget på posen og der stod heller ikke noget ved varen i butikken. Men det ligner ret meget de billeder, jeg kan finde på Google. Jeg er spændt på at bruge det, da sukat aldrig har været min favorit og det blandt andet har været årsag til at jeg altid har holdt mig fra brunkager. Men det kan jo være, at sukaten viser sig fra en helt anden side, nu hvor jeg er blevet voksen.

10. december: Afskallede hampefrø

Jeg kan læse mig til at det er nogle af de sundeste frø overhovedet. Og jeg skal helt sikkert prøve opskriften på hampemælk, som alternativ til soyamælk og lignende.

11. december: Syltet pomeransskal (måske)

Endnu en pose ukendt citrusskal. Jeg undrer mig meget over at Ren Kost overhovedet må sælge varer uden varedeklarationer. Der er også mange af mine pakker der har indeholdt produkter uden dansk varedeklaration. Jeg troede egentlig ikke at det var lovligt at sælge fødevarer i Danmark uden dansk varedeklaration. Men sådan er der jo så meget.

12. december: Økologisk fuldkerne marcipan

Sjovt, marcipanens ækvivalent til fuldkornsprodukter. Jeg går ud fra at forskellen på denne marcipan og den almindelige hvide er at mandlerne ikke er blevet smuttede, før de blev lavet til marcipan. Jeg er spændt på at smage den og finde ud af om der er forskel på smagen. Om ikke andet er der forskel i forhold til Odense Marcipan, da Woodshade laver produkter af en helt anden kvalitet. Blandt andet fordi det ikke er stordrift, men han har tid til at kæle om hvert produkt, han fremstiller.

13. december: Brune bjerglinser

Brune bjerglinser

Faste, brune linser, som er super gode i supper, gryderetter, i brød og alle mulige andre steder, hvor den lidt skarpe smag er god. Mums!

14. december: Three Bears blød lakrids

Blød lakrids

En god og stærk lakrids med masser af lakridssmag. Den er med ananassaft og anisolie. Og så er den lavet i Thailand, hvilket overraskede mig meget. Jeg troede ikke de spiste lakrids så langt væk. Men lækker er den og den kan helt klart anbefales til lakridselskere.

15. december: Sort pasta med spirulina

Sort pasta med spirulina

Sikke flotte pastaskruer! Jeg er spændt på at smage, om de også er specielle i smagen eller om de blot er pæne at se på. Spirulina er en spiselig alge, der er meget proteinrig, har det store internet fortalt mig.

16. december: Chia frø

Chia frø

Jeg har læst og hørt om Chia frø, at det er en ny “super food”, fordi den koncentreret indeholder en masse gode ting for kroppen. Jeg har også læst mig til at skallen gelerer, når den opløses i vand. Jeg gad godt vide om det kan bruges som HUSK i glutenfrit bagværk?

17. december: Farvede kæmpebønner

Farvede kæmpebønner

Store bønner med spændende farver. Jeg har aldrig fundet ud af hvad forskellen er på alle de forskellige bønner, ud over farven, men det er jo godt med lidt variation.

18. december: Økologiske du Puy linser

Økologiske du Puy linser

Jeg har det med linser som jeg har det med bønner; jeg har ikke helt fundet ud af hvad forskellen på de forskellige slags er, så jeg plejer at gå efter hvilke der er pænest. Dog har grønne linser fra Puy vist et lidt bedre ry, end de fleste andre. Lidt lige som Lammefjordsgulerødder. Men jeg kan godt lide linser og jeg synes at flere af dem jeg har smagt, har en ret kraftig smag, der tilfører en masse spræl til maden. Og så kender jeg selvfølgelig forskel på alle de faste linser og de røde og gule, der koger helt ud, når de bliver kogt.

19. december: Gule hørfrø

Gule hørfrø

Jeg har aldrig smagt gule hørfrø, men jeg kan læse mig til på nettet, at de smager en anelse anderledes end de normale sorte. Og så er de pæne :-)

20. december: Økologiske azukibønner

Azukibønner

Azukibønner er en af de få bønner, der egner sig til spiring. Grønne mungbønner er den mest benyttede sort, der bliver brugt til de bønnespirer, der bliver solgt i supermarkederne. Med azukibønner får man spirer med en rød skal og de er rigtigt fine i salater. Jeg har læst mig til at azukibønnerne i det kinesiske køkken mest bruges i desserter. Jeg håber jeg finder nogle opskrifter, der kombinerer bønner og desserter :-)

21. december: Kikærtemel

Kikærtemel

Kikærtemel er malede kikærter og det er meget brugt i det indiske og mellemøstlige køkken samt i veganerkøkkenet. Det er glutenfrit og proteinrigt og jeg har fundet masser af spændende opskrifter med det, som jeg glæder mig til at afprøve.

22. december: Couscous

Couscous

Couscous er lavet af durumhvede og er meget udbredt i mellemøsten. Hvis du laver en billedsøgning på Google, vælter det frem med billeder af de lækreste retter. Jeg kan næsten ikke vente, til jeg skal lave nogle af dem.

23. december: Sonnentor Alt Grønt

Sonnentor Alt Grønt

En krydderiblanding med brændenælde, persille, oregano, ramsløg, timian, solsikker, kornblomster og rosenblomster. Den kan bruges som drys i salater, i dressinger og i brød. Og mon ikke den også kan bruges som te? Der er i hvert fald ikke rigtigt noget i, jeg ikke kunne finde på at putte i min teblanding.

24. december: Vivani Vinterchokolade

Vivani Vinterchokolade

En mælkechokolade med knust krydderkage. Det lyder lidt bizart, men jeg glæder mig alligevel til at smage den. For det er vel ikke værre end chokolade med kiks i.

25. december: Mini-riskiks med mørk chokolade

Mini riskiks med mørk chokolade

Og da alle juledagene var gået, var der sørme en ekstra gave til den 25. december. En lille lækkerbisken, som jeg nok bliver nødt til at dele med mine børn. Riskiks og chokolade er vist noget, de godt kan lide :-)

Det har været en dejlig december, men en lækker gave hver dag. Har du en madglad person kær, så kan jeg kun opfordre til at du laver en lignende kalender til hende eller ham næste år. Ren forkælelse i hele december og et basislager der er fyldt op og bringer gode minder om gaverne de næste mange måneder, når råvarerne bliver brugt.

Jeg gav min kæreste pakkekalender med 24 forskellige øl, hvilket han satte stor pris på. Pakkekalendere kan sagtens gøres spændende og brugbare og ikke mindst spiselige.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Alt det andet. Bookmark the permalink.

3 Responses to Pakkekalender med spiseligt indhold julen 2012

  1. Susanne Barton says:

    Kæmpebønnerne fra 17. december ligner umiskendeligt de frø vi plejer at købe til pralbønner(runner beans).
    Og så er det jo lige pludseligt billige frø.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>