Nudler med marineret tofu og grønt – Madbloggerudfordringen

Det meste af kalenderåret er gået, mens bloggen har ligget i dvale. I den mellemliggende tid har jeg arbejdet på andre projekter og er kommet i arbejde. Og en rigtig stor ændring i mine madvaner er, at jeg helt har droppet at spise kød, så jeg nu er vegetar. Det har længe været undervejs, men hen over sommeren mistede jeg helt lysten til at sætte tænderne i kød, uden større årsager, end at jeg ganske enkelt mistede lysten. Derfor bliver min blogning fremover en lille smule anderledes, men ikke meget, da jeg længe hovedsageligt har blogget om vegetaropskrifter.

For at komme i gang med at blogge igen efter min lange pause, meldte jeg mig for længe siden til en lille udfordring. Bloggeren Nada har lavet en madbloggerudfordring, hvor ikke mindre end 54 bloggere har meldt sig. Hun har trukket lod mellem alle de tilmeldte blogs og hver blogger har fået tildelt en anden madblog. Du kan se fordelingen her. Selv har jeg fået tildelt Hanne K’s verden og skulle finde en opskrift, jeg havde lyst til at lave i min egen version. Bloggen blev oprettet i 2009 og har næsten 600 indlæg. Det var derfor lidt overvældende at vælge en enkelt opskrift, som jeg havde lyst til at lege med. Det endte med at jeg valgte at afprøve den allerførste opskrift hun lagde ud, som er wokret med marineret kylling og grøntsager.Og da kylling ikke længere indgår i min kost, var jeg naturligvis nødt til at lave opskriften om, så den passede med hvad jeg har lyst til at spise. Og så blev resten af retten bygget op omkring de råvarer jeg lige havde i huset. Marinaden er meget lig Hanne K’s, og den fungerede rigtigt godt med tofu, der i sig selv ikke smager af det vilde. Og jeg havde rent tilfældigt palmesukker i huset, så det brugte jeg. Jeg har aldrig før smagt palmesukker, men det smager virkeligt godt, synes jeg, så det er nok ikke sidste gang jeg bruger der i maden. Hvis jeg ikke har spist det hele inden jeg finder en opskrift med det igen ;-)

DSC02021

Til 2-3 personer

250 g fast tofu

Marinade af:

2 spsk soyasauce

2 spsk smagsneutral olie. Jeg brugte majsolie

1 spsk palmesukker. Alternativt brun farin

1 økologisk lime, fintrevet skal og saften

1 fed hakket hvidløg

1 tsk fintrevet frisk ingefær

1/2 rød chili, finthakket

Grønt:

1 porre

2 gulerødder

1 lille squash

1 gul eller rød peberfrugt

2 fed hvidløg

1 spsk fintrevet, frisk ingefær

1/2 rød chili, finthakket

200 g kinesiske nudler eller andre nudler

Jeg valgte kinesiske hvedenudler, som jeg havde liggende i skuffen.

Fine hvedenudler

Fine hvedenudler

Pakken havde jeg fundet i det lokale asiatiske supermarked, hvor de har et hav af forskellige nudler at vælge imellem. Jeg valgte nærmest i blinde, men de smager fint.

Kinesiske Beijing nudler

Kinesiske Beijing nudler

Skær tofu i tern, ca. 1 x 1 cm. Bland marinaden og hæld det over tofutern. Lad det marinere 1 time, gerne mere. Du kan med fordel stille det til marinering dagen før, så smagen rigtigt kan trænge ind i tofuen.

Tofu i marinaden

Tofu i marinaden

Tofuen tages op af marinaden og steges i olie, til alle siderne er brune og sprøde. Stilles til side. Gem marinaden til senere. Grøntsagerne renses og skæres i tynde strimler. Hvidløg, ingefær og chili snittes fint. Nudler koges efter anvisningen på pakken, drænes og skylles med koldt vand, så de ikke klæber sammen. Stilles til side.

Lidt mere olie hældes på panden, wok’en eller hvad du nu har valgt at stege i. Selv bruger jeg ofte en sautepande. Hvidløg, ingefær og chili steges et par minutter ved jævn varme, så det ikke bliver branket. Tilsæt alle grøntsagerne og steg et par minutter, så de er let møre, men stadig har bid. Tilsæt nudler og tofu og hæld marinaden over. Varm igennem og server. Velbekomme.

DSC02020

Den færdige nuddelret med marineret tofu

Hvis du er interesseret i at se hvordan de andre bloggere i udfordringen har løst deres opgave, så kan du læse kommentarerne til dette indlæg.

Min blog blev i øvrigt fortolket af Noget i Ovnen, med en ny-bagning af mine kanelsnegle uden sukker og mælk. Læs med i indlægget, det ser lækkert ud :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Andres opskrifter, Mælkefri opskrifter, Tofu, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nudler med marineret tofu og grønt – Madbloggerudfordringen

  1. Deborah says:

    Det klager jeg jo personligt ikke over – det med kødet :-) Denne opskrift lyder dejlig og er sådan noget, jeg altid kan spise. Jeg har ikke prøvet palmesukkeret endnu, men det må jeg have købt ved lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>