Nøddedeller

Jeg prøver ofte at lave veggedeller, for at have noget at spise til kartoflerne i stedet for frikadeller, men som regel ender mine forsøg i skraldespanden, uanset hvilken opskrift jeg følger. Jeg har ikke rigtigt fået knækket koden til at lave deller af grøntsager. Som regel bliver de klæge i midten eller smuldrer på panden.

Men disse nøddedeller har både smagen og konsistensen med sig. Så dem deler jeg med jer. Opskriften fandt jeg inspiration til i Helle Kofoeds kogebog Glutenfri. Jeg tilrettede den lidt, da jeg ikke havde de ingredienser, der stod i opskriften og tilsatte lidt “planteæg”, da jeg havde svært ved at forestille mig at hakkede grøntsager og nødde kunne hænge sammen uden væske.

Resultatet blev sprøde og lækre deller, der næsten blev endnu bedre, da de blev kolde. Helt sikkert ikke sidste gang jeg bruger nødder i veggedeller.

Nøddedeller

Til en pandefuld

100 g porre, fintsnittet. Alternativt løg

175 g pastinak, revet. Alternativt selleri eller persillerod

75 g hasselnødder, finthakket

1 fed hvidløg, presset

1 dl vand + 2 tsk HUSK. Blandes og står 5-10 minutter til det er blevet til gele

1 tsk sennep

1 spsk soyasauce

Porre sauteres på en pande i lidt olie eller vand. Hældes i en skål og blandes med resten af ingredienserne. Smages til. Husk at du sagtens kan smage på den rå dej, da der hverken er råt kød eller æg i. Formes til deller og steges sprøde og gyldne på en pande ved middel varme i god olie. Alternativt at de bages i ovnen for en mere fedtfattig udgave.

Spises som du normalt vil spise deller. Varme som en del af aftensmåltiden, på rugbrød, i sandwich og pitabrød eller bare som snack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>