MmM – til fest som forsøgsveganer

Dag 2 i Projekt Marts med Medfølelse. Og ingen i huset er døde af sult endnu ;-)

Dagen i går sluttede af med en fastelavsnfest, hvor der blev serverede de obligatoriske chips med dip. Jeg brugte tid i køkkenet på at læse ingredienserne på chipsposerne og blev positivt overrasket over at de fleste poser var veganske. Selv en af poserne med sour cream smag. Men hemmeligheden ligger jo nok i at det netop er smag, der er tilsat. Jeg holdte mig fra dippen og klarede mig fint, uden at gøre det til et problem, at jeg har valgt vegansk kost i marts.

Jeg har valgt at lukke øjnene for om det alkohol jeg drikker, er vegansk. Jeg ved at der er flere garvede veganere der har svært ved at lure hvilke mærker, der er veganske. Der er åbenbart noget med at visse varianter af alkohol bliver filtreret gennem et materiale lavet af dyreknogler. Jeg har ikke sat mig ind i det og jeg drikker så sjældent alkohol, at jeg har valgt at springe over hvor gærdet er lavt lige på dette punkt. For mig gælder det om at vælge mine kampe med omhu.

Da jeg vågnede i dag efter festen, havde jeg stor lyst til noget salt og fedt. Hvem har ikke det efter en fest? Men da jeg var for træt til at gøre noget ved det, spiste jeg i stedet et par ristede, hjemmebagte grovboller med en vegansk udgave af tunsalat, som jeg fandt på Kærlighed & Kikærter. Og hold da op, det er en god salat. Jeg kunne godt være hoppet på at det var ægte tunsalat, hvis jeg var blevet præsenteret for den, da jeg stadig spiste tun. Jeg lavede den i går og det var nemt og hurtigt. Jeg havde for længe siden købt gærflager, til nogle af de spændende veganske opskrifter jeg er stødt på rundt omkring og soyayoghurten havde jeg også købt, så det var udelukkende ting jeg havde i huset, jeg skulle bruge. Jeg udbløder og koger altid en hel pose kikærter eller bønner ad gangen og fryser de kogte bælgfrugter ned i 200 g poser, så jeg hurtig kan tø dem op til min mad. Da det skulle gå stærkt i går, fik de frosne kikærter et par minutter i mikroovnen og jeg maste dem med en gaffel i stedet for at grise min food processor til og det fungerede rigtigt fint. Min mor smagte også på salaten og kunne godt lide den. Eneste minus her til morgen var at det var müsliboller jeg havde bagt og salaten fungerede ikke ubetinget godt med rosinerne i bollerne.

Aftensmaden var også nem, da det var en rest fra fredagens aftensmad. Jeg fandt en opskrift på pastinak pilaf i et engelsk vegetarmagasin og det var nemt at lave vegansk, da jeg blot skulle skifte smør ud med olie til stegning og bruge agavesirup i stedet for honning til ovnstegning af pastinakkerne. Jeg syntes det var en meget smagfuld ret, men min kæreste var enormt skuffet, da han fik den smagt. Han kom hjem til et hjem der duftede fantastisk og smagen levede på ingen måde op til de forventninger, duften havde givet ham. Men vi kan jo ikke vinde hver gang ;-)

IMG_20140228_184819Aftenen sluttede vi af med at se Charlie og Chokoladefabrikken med pigerne. Og hold da op hvor fik jeg lyst til chokolade! Heldigvis havde jeg stadig kakao fra i går, så det blev til en varm kop kakao med risfløde. Så var den craving klaret :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Marts med Medfølelse. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>