Mirabelle-wok

Mirabellerne vælter ned fra træerne lige nu, så det er nu de skal plukkes og samles. De er gode til at spise, til at lave saft eller grød af, i kager eller i madlavningen. I denne opskrift udnytter jeg syrligheden fra frugterne i den varme mad, inspireret af den blommesauce man kan købe til sin wokmad. De øvrige ingredienser er udtryk for hvad jeg havde i køleskabet, ikke en facitliste for hvad der skal i retten. Så lad dig inspirere af opskriften og brug hvad du har tilgængeligt.

2-3 personer

20 mirabeller

2 fed hvidløg

1 knold ingefær

1 løg

1 gulerod

5 pralbønner

4 blade spidskål

½ squash

½ peberfrugt

100 g champignon

150 g bønnespirer

Soyasauce

Mirabellerne skæres fri for sten.

Mirabeller, klar til at komme i wok'en

Alle grøntsagerne snittes i strimler. Hvidløg og ingefær hakkes fint.

Grøntsager klar til wok

Mirabeller, løg, hvidløg og ingefær steges i olie, til løg er blødt. De øvrige grøntsager tilsættes en eller to slags ad gangen. Start med dem der skal have længst tid, gulerødder og bønner og slut af med peberfrugt, der skal have kortest tid. Når alle grøntsagerne er tilsat, smages til med soyasauce og retten steges videre til grøntsagerne er tilpas møre, efter smag.

Mirabelle-wok

Server med fuldkornsris eller kogte, hele korn og evt. en gang salat.

Hvis du har lyst til at tilsætte kød eller tofu, så steges det før løg og mirabeller eller sammen med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>