Marokkansk inspireret lammekølle i Römertopf

Denne ret er nem at have med at gøre, fordi man blot skal blande tingene sammen og stille fadet i ovnen, så passer det sig selv. Det er vigtigt at temperaturen i ovnen kommer over 100 grader, da kartoflerne har brug for den høje temperatur for at blive møre. Undlader du kartofler og linser, kan du sagtens skrue temperaturen endnu mere ned og give stegen flere timer. Du kan evt. stille den i ovnen inden du tager på arbejde og så har du lækker langtidsstegt lammekølle, når du kommer hjem. Kog bulgur eller cous cous til, så har du hurtig aftensmad til hele familien eller en perfekt gæstemiddag på en almindelig hverdagsaften. Er kødet ikke helt færdigt når du kommer hjem, kan du skrue temperaturen op på 200-250 grader i en halv time og kigge til det igen.

6 personer

1 lammekølle, ca. 1700 g

1200 g kartofler

120 g grønne linser eller andre faste linser

3 halve ferskner fra dåse

1 dåse tomater + 1 dl vand

3 stænger hel kanel

3 stjerneanis

1 tsk hel kardemomme

Salt, peber

Sæt Römertopfen i blød.

Kartoflerne renses og skæres i mundrette stykker. Hvis skrællen er pæn, så lad den blive på. Løg pilles, skæres i kvarte og derefter i tynde skiver. Ferskner skæres i mindre stykker. Kartofler, linser, løg og ferskner blandes i underdelen af Römertopfen sammen med tomater, vand og krydderier.

image

Lammekøllen drysses med salt og peber på begge sider og lægges ovenpå kartoffelblandingen. Låget lægges på.

image

Stilles i ovnen ved 110 grader i 5-6 timer. Hvis du ikke har så lang tid, så knald ovnen op på 250 grader, så skulle retten være færdig på 1½-2 timer. Smag på kartoflerne om de er færdige.
image

Server evt. godt brød eller en salat til.

Husk at gemme væden i bunden af fadet. Det er en fantastisk fond til en god suppe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Lam, Mælkefri opskrifter, Simremad. Bookmark the permalink.

One Response to Marokkansk inspireret lammekølle i Römertopf

  1. Pingback: Ferskendessert med is og chokolade « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>