Majsklatter

Inspireret af mine squashpandekager, lavede jeg disse majsklatter. Jeg havde kogt majskolber, men de var ikke blevet spist, så jeg havde 2 majskolber i overskud, som jeg skulle have brugt. Normal smider jeg stykker af kolde majskolber i madpakken, men der var ingen madpakker der skulle smøres i denne uge, så de blev i stedet tryllet om til lækre majsklatter, på bedste Stop spild af mad-vis. Porrerne var nogle jeg havde i fryseren, da jeg ikke kunne nå at få dem brugt, inden de blev dårlige. Porrerne havde jeg renset og skåret i stykker, ned i en frysepose og i fryseren. Så kan de holde sig i flere måneder og er super nemme og hurtige at tage op, når man skal lave mad med porrer.

Rugflager kan med fordel udskiftes med havregryn, gerne grovvalsede, der giver mere bid til klatterne. Og hvis du ønsker en glutenfri variant, så brug hirse-, ris eller boghvedeflager og ris- eller boghvedemel i stedet for rugflager og hvedemel.

Ca. 12 majsklatter

2 majskolber eller 250 g majs fra dåse eller frost

250 g porrer

2 æg

25 g rugflager

50 g hvedemel

½ dl koldt vand

1 tsk (urte)salt

Olie

Majskolberne koges og kernene skæres fra. Alternativt bruges drænede kerner fra dåse eller frost. Vær opmærksom på at frosne majs indeholder meget vand, så de skal have lov at tø op og dryppe grundigt af, inden de bruges. Vær også opmærksom på at nogle majs på dåse er tilsat sukker. Majs er i sig selv rigtigt søde, så undgå dem med tilsat sukker, så har du mere styr på hvor meget sukker du spiser i løbet af dagen.

Porrer renses grundigt og skæres i fine skiver, der sauteres i olie til de er bløde, men ikke har taget farve.

Mel, rugflager, salt, æg og vand røres grundigt sammen og porrer og majs tilsættes.

Sættes på pande med en spiseske og trykkes flade og steges ved middelvarme i godt med olie, til de er sprøde og gyldne på begge sider.

De suger en del olie, så det kan være en god idé at lægge dem på fedtsugende papir efter stegning.

Serveres som tilbehør, som fyld i sandwich, i madpakken eller som eftermiddagssnack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Snacks, Stop spild af mad, Tilbehør, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>