Lun rødkålsalat med valnødder

Til mellemretten til vores Cook Out, stod Lars for en lun rødkålssalat med valnødder og kalkun.

Lars snittede et halvt rødkålshoved fint.

Rødkålen snittes fint

Jeg havde en skål valnødder stående på bordet, som jeg havde fundet på fortorvet under naboens store valnøddetræ og dem knækkede han. Alternativt havde de nok fået lov til at stå på bordet til en gang på den anden side af vinter, hvorefter de var røget på komposten, fordi de var blevet tørre og kedelige.

Friske valnødder

Skallen blev revet fint på et par øko-clementiner og frugterne blev skrællet. Skallen blev blandet med olivenolie og æblecidereddike, til en marinade og fik lov at trække mens nogle af de andre retter blev tilberedt.

Umiddelbart inden vi skulle spise retten, blev en wok varmet godt op og kålen kom i sammen med lidt olie. Clementiner, valnødder og en håndfuld plukket kalkunkød kom ved sammen med marinaden og det hele fik et par minutter, til det hele var varmet igennem og kålen stadig var sprødt. Det blev smagt til med salt og peber og en smule kalkunfond og serveret til piroggerne.

Lun rødkålssalat med valnødder og kalkun

Kalkunen var god sammen med den varme kål og valnødderne. Men clementinerne fungerede ikke i retten. Da de blev varmet op, blev de bitre og smagte bestemt ikke godt, så vi sad alle og sorterede frugten fra retten. Heldigvis var de tilsat i hele både, så de var nemme at fjerne. Og så har vi lært hvordan clementiner reagerer, når de bliver varmet op.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Cook out, Salater, Tilbehør. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lun rødkålsalat med valnødder

  1. Pingback: Speltpirogger med æble-kalkunfyld « Fenjas mad

  2. Pingback: Cook Out I – En madbloggerudfordring « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>