Lavendelallicence

Alliancemarmelade dækker over marmelade med mere end en slags bær eller frugt, så klassikeren jordbær-rabarbermarmelade kunne lige så godt hedde alliancemarmelade. Her følger to opskrifter på alliancer, ud fra hvad der er tilbage i min have lige nu og tilsat lavendelblomster. Lavendlerne blomstrer og dufter lige nu og blomsterne giver en lækker og lidt skarp, parfumeret smag til marmeladerne. Det skal smages.

Lavendelalliance med bær

2-3 glas

1000 g blandede solbær og stikkelsbær

175 g rørsukker

1 håndfuld lavendelblomster, ca. 20 stilke

Geleringsmiddel

Atamon

Bær skylles og stilkene nippes af. Lavendelblomsterne nippes af stilkene og kommes i en gryde med bær og halvdelen af sukkeret.

Bær og lavendelblomster til alliancemarmelade

Koges op ved middel varme og skrues ned på laveste blus, når det er kommet i kog. Husk at røre jævnligt. Koges til frugten er mør og smages til med sukker. Jævnes med geleringsmiddel ifølge vejledningen på posen. Husk at stikkelsbær indeholder pektin, der stivner, så marmeladen skal ikke bruge så meget geleringsmiddel som andre marmelader. Tilsæt en smule atamon for at forlænge holdbarheden og hæld direkte på skoldede, atamonskyllede glas, der lukkes stramt med det samme.

Lavendelalliance med æbler

3-4 glas

500 g stikkelsbær

500 g rabarber

500 g æbler, renset vægt

1 stor håndfuld lavendelblomster, ca. 30 stilke

175 g rørsukker

Nonoxal

Atamon

Marmeladen tilberedes på samme måde som ovenfor, men der tilsættes ikke geleringsmiddel, da både æbler og stikkelsbær indeholder så meget pektin, at det stivner af sig selv. Der tilsættes nonoxal efter forskriften på flasken, da det neutraliserer oxalsyren i rabarber, der forhindrer at vi optager kalk og kan være slemt ved tænderne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Frugt, Marmelade, Pålæg. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>