Langtidsstegt vildtgrydesteg i rødvinssauce

Min svigerfar havde givet mig en vildtgrydesteg og efter succesen med skovduerne, valgte jeg at lave en ret der mindede en anelse om den. Brug de grøntsager du har til rådighed. Rodfrugter og gulerødder vil også passe godt i retten og østershatte kan uden problemer skiftes ud med champignoner eller helt udelades. Brugt soya- eller risfløde for en mælkefri udgave.

Til 5 personer

1 kg vildgrydesteg

½ porre

1 æble

1 stor eller 2 små dåser koncentreret tomatpuré

½ bundt persille

400 g østershatte

3 stængler bladselleri eller selleritop

1/4 l fløde

1/3 flaske rødvin

1 spsk rosmarin

1 spsk urtesalt

Salt + peber

Ovnen tændes på højeste temperatur, ca. 275 grader. Alle grøntsager renses og snittes og lægges i bunden af en Römertopf eller tilsvarende stegeso. Fløde og rødvin hældes over og det hele blandes med rosmarin og urtesalt. Kødet drysses med salt og peber og lægges oven på og låget, der har stået i blød i min. 10 minutter, lægges på. Fadet stilles i ovnen og temperaturen skrues med det sammen ned på 100 grader. Efter 3 timer skrues temperaturen op på 200 grader og retten steger færdigt 1-2 timer.

Vildtgrydesteg klar til at komme i ovnen

Hvis du ikke har så meget tid, kan du stege retten ved 200 grader fra starten af og give den et par timer, men så bliver kødet ikke lige så saftigt og mørt.

Server med kartofler, eksempelvis som mos eller ovnstegte kartofler og kogte eller dampede grøntsager til.

Langtidsstegt vildtgrydesteg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Simremad, Vildtkød. Bookmark the permalink.

One Response to Langtidsstegt vildtgrydesteg i rødvinssauce

  1. Pingback: Biksemad med østershatte « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>