Lakridskylling

Danskere er glade for lakrids og her er en opskrift der kombinerer helstegt kylling med lakrids.

Til 4 personer

1 hel kylling

1 kg kartofler

1 fennikel

3 tsk engelsk lakridspulver

Salt

Kartofler renses, skæres i passende stykker og lægges i bunden af en Römertopf. Fennikel renses og skæres i mindre stykker og blandes med kartoflerne. Salt og 1 tsk lakridspulver røres i kartoflerne og fennikel. Kyllingen skylles og gnides i salt og lakridspulver. Lægges ovenpå kartoflerne og låget kommes på.

Kartofler og fennikel til lakridskylling

200 grader i ca. 1½ time. Mærk efter om kartoflerne er møre og om kødet slipperne benene. Temperaturen kan skrues godt op til sidst, hvis maden lige mangler det sidste for at blive færdigt.

Færdigstegt lakridskylling

Server med dampede grøntsager, eks. gulerødder og kål eller porrer.

Velbekomme!

Husk at gemme stegeskyen og brug den som fond i en suppe eller gryderet. Der er masser af smag i den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Fjerkræ, Lakrids. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lakridskylling

  1. Pingback: Lakrids-kokossuppe med kylling « Fenjas mad

  2. Pingback: Lakridsrejer « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>