Kyllingesalat med marinerede champignon og vindruer

Salat er mange ting og denne salat er mættende nok til at gøre det ud for et aftensmåltid. Den er også god til frokost, i madpakken eller på skovtur. Alle typer hele korn eller alternativt fuldkornsris kan bruges. Vindruerne tilfører salaten sødme, der god sammen med de andre smage, der optræder i salaten.

3 personer

2 hjertesalat

200 g stegt kyllingbryst eller en rest helstegt kylling, i tern

100 g champignon

100 g vindruer

2 dl hel rug

Balsamicoeddike, olivenolie, karry, citronskal, citronsaft, soyasauce

Den hele rug koges med 4 dl vand til de er møre, ca. 45 minutter. Hvis der er vand i overskud, hældes det fra. 1 spsk olivenolie og ½ spsk balsamicoeddike hældes over den kogte rug, mens den stadig er varm, da marinaden bedre trækker ind i kornet, hvis det marineres i varm tilstand. Rugen sættes på køl. Det kan med fordel koges dagen før det skal bruges til salaten.

Champignon renses og skæres i tynde skiver. Det gøres nemt med en æggedeler. En marinade blandes af 1 spsk olivenolie, ½ spsk soyasauce, 1/4 tsk karry og 1 tsk fintrevet citronskal af en økologisk citron og smages til med en smule citronsaft. Champignonskiverne vendes i marinaden og marineres i ½-1 time.

Champignonskiver i marinade

Salaten skylles og snittes og lægges i bunden af en stort fad. Den afkølede rug fordeles over. Kyllingkødet lægges på rugen og de marinerede champignonskiver og halvede vindruer fordeles over hele salaten. Husk at fjerne vindruekernerne, hvis du ikke bruger kernefri druer. Serveres og nydes.

Kyllingesalat med marinerede champignon og vindruer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Fjerkræ, Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Salater. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>