Kyllingesalat med kogt spelt

Jeg havde en rest kyllingkød i overskud efter at have lavet helstegt forårskylling og det blev til en god omgang kyllingsalat til aftensmaden dagen efter. Alle slags rester af stegt kylling kan bruges i opskriften, lige som alle slags hel korn eller ris kan bruges.

Salat til 2-3 personer

1 iceberg

3 forårsløg

½ agurk

2 tomater

½ glas kapers (30 g)

1/4 stegt kylling, i mindre stykker

1½ rå hel spelt, kogt med 3 dl vand

Balsamico

40 g høvlet parmesan

Brødcroutoner

Den kogte spelt afkøles og overhældes med balsamicoeddike, gerne en variant med smag hvis du har sådan en i skabet. Salat, agurk, tomat og forårsløg snittes og anrettes på et stort fad med kogt spelt, kapers og kylling. Top med friskhøvlet parmesan. Server med gode brødcroutoner til, gerne hjemmelavede.

Kyllingesalat med kogt spelt

For en glutenfri udgave, brug fuldkornsris i stedet for spelt og glutenfri brødcroutoner. For en mælkefri udgave, udelad parmesan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Fjerkræ, Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Restemad, Salater. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>