Kyllingedeller med rosmarin og citron

Disse frikadeller af kylling har en pikant smag af citron og rosmarin. Spis dem med ovnkartofler og salat eller brug dem som en del af en buffet eller til tapas. De er også gode i madpakken.

For en glutenfri udgave, brug hirseflager i stedet for havregryn. For en mælkefri udgave, brug mælkeerstatning eller vand.

1 pandefuld

400 g hakket kylling

1 æg

1 lille løg, finthakket

1 fed hvidløg, presset

1 dl havregryn

½ dl mælk

Fintrevet skal af 1 økologisk citron

1 spsk frisk rosmarin, finthakket

1 tsk urtesalt + peber

Alle ingredienser blandes grundigt og står gerne og trækker en halv times tid, inden de formes til frikadeller og steges i fedtstof.

Jeg foretrækker mine frikadeller små og former dem med en teske. Som regel steger jeg i olie.

Hvis du ikke har frisk rosmarin, kan du bruge 1 tsk tørret rosmarin, men det smager ikke lige så godt. Den friske og den tørrede rosmarin har meget forskellig smag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Fjerkræ, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>