Kviknudler med tofu og grøntsager

Kviknudler kommer i små plastikpakker med et brev med krydderier, blandt andet er Yum-yum nudler et meget udbredt mærke. I sig selv er det ikke et reelt måltid, men en ikke specielt sund snack. Jeg indrømmer gerne at jeg godt kan lide dem, men der er altså ikke meget næring i dem.

Til gengæld kan pakken lynhurtigt trylles om til et fuldt måltid, med masser af grøntsager og proteiner, som mætter og som jeg selv synes er ok at servere for mine børn som aftensmad. Brug de grøntsager du har og som du kan lide. Selv brugte jeg porre, rosenkål, gulerod og kinaradisse.

Kviknudler med tofu og grøntsager

Til 1 person

1 pakke kviknudler med krydderiblanding

50 g fast tofu

200 g blandede grøntsager, eks. løg, porre, svampe, gulerod, rosenkål, hvidkål, peberfrugt, persillerod, kinaradisse eller lignende. Vælg gerne 3-4 slags

1 fed hvidløg

1 lille stykke frisk ingefær

Olie, soyasauce

Nudlerne brækkes evt. i mindre stykker. Overhældes med kogende vand så det lige dækker og får lov at trække i 3-4 minutter.

Tofuen skæres i tynde skiver og steges i olie med finthakket hvidløg og ingefær. Giv det gerne lidt stegeskorpe på begge sider, hvis du kan lide at der er lidt bid i det. Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker. Tilsættes tofuen sammen med krydderibladingen fra nudlerne og steges med 1-2 minutter. Nudlerne og evt. overskydende væske tilsættes og blandes godt med grøntsagerne og smages til med soyasauce. Serveres med det samme.

Og vupti, så har du tryllet en pakke tarvelige kviknudler om til et ret fornuftigt måltid, der også gør sig godt kold i madpakken.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Den nemme genvej, Tofu, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>