Krydrede rugmelspandekager

Hjemme hos os kan vi godt lidt pandekager til morgenmad fra tid til anden. Og i virkeligheden er pandekager ikke en usund spise, selvom det bliver forbundet med noget usundt. Disse er lavet med halvt fuldkornsmel og ellers er det mælk og æg, ikke noget jeg ikke kunne finde på at servere til morgenmad. Jeg foretrækker mine pandekager med frisk frugt i små stykker og bær, når det er sæson. Så er det slet ikke nødvendigt med sukkersødet marmelade eller sirup, men på særlige dage er det også helt fint.

Til 4 personer

100 g rugmel

100 g hvedemel

1 tsk natron

1 tsk kardemomme

½ tsk salt

1 tsk ren vanilje

½ økologisk citron, fintrevet skal

3 dl kærnemælk

4 æg

60 g olie eller smeltet smør

De tørre ingredienser blandes og røres med kærnemælk. Æggene røres i og til sidst tilsættes olie eller smeltet smør. Røres godt sammen.

Steges som små, tykke pandekager på en god pande ved middel til god varme. Serveres med en klat kokosolie eller smør og frisk frugt og bær. Eller med marmelade og sirup, på dage hvor det skal være lidt sødere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert, Morgenmad. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>