Klassisk svampe-flødesauce til pasta

I weekenden var jeg en del af MadpakkeværkstedetMAD 2012. I den forbindelse fik jeg, som en del af de frivillige ved messen, en kasse med råvarer fra et udvalg af udstillerne i Ridehuset.

Jeg kom blandt andet hjem med lækre grøntsager og frisk pasta fra Aarstiderne og GrillSalt fra Mariager Saltcenter.

Opskriften på svampesauce er en af de opskrifter jeg vender tilbage til igen og igen og i dag lavede jeg den med havrefløde, da det var hvad jeg havde i huset. Du kan naturligvis bruge alminde fløde eller en anden vegetabilsk fløde, alt efter smag og behag. Jeg smagte saucen til med GrillSalt og fik nogle smagsnuancer frem jeg normalt ikke får i min svampe-flødesauce. GrillSalt indeholder udover sydesalt, paprika, sukker, chili, hvidløg, peber, løg, oregano og cayennepeber.

På messen blev saltet brugt sammen med creme fraiche til en nem dip til chips eller grøntsager. Det smagte forrygende og det er helt sikkert bedre end det færdige dipmix, man kan få på pose, med alle mulige mystiske tilsætningsstoffer.

2-3 personer

1 bakke østershatte

1 porre

1 rød peberfrugt

1 fed hvidløg

1 klump frisk ingefær, efter smag

2½ dl fløde, evt, havre- eller soyafløde

1-1½ tsk GrillSalt, gerne fra Mariager Sydesalt

Alle grøntsager renses og snittes. Porrer, hvidløg og ingefær sauteres i olie på en pande. Østerhatte og peberfrugt kommes ved og sauteres med et par minutter, inden fløden hældes over. Får lov at simrer i små 5 minutter og smages til med salt.

Serveres med pasta, meget gerne en frisk en af slagsen.

Serveres som selvstændig ret eller som tilbehør til stegt eller grillet kød.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Mælkefri opskrifter, Tilbehør, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>