Klassisk rabarbergrød

De første rabarber er klar til at blive trukket op og jeg brugte påsken på at lave årets første rabarbergrød.

Kunsten med at lave en god rabarbergrød er at lade være med at tilsætte vand. Her følger opskriften på en helt klassisk rabarbergrød.

500 g rabarber, gerne vinrabarber

100 g rørsukker

½ tsk ren vanilie

Rabarber renses og skæres i ½ cm tykke skiver. Puttes i en gryde med 3/4 del af sukkeret og vanilien og kommes i kog ved jævn varme. Når det koger, skrues der ned på lav varme og grøden simrer i en halv time, til rabarberne er kogt ud. Husk at røre jævnligt, så grøden ikke brænder fast. Smag til og tilsæt evt. resten af sukkeret.

Klassisk rabarbergrød

Hvis du ikke har ren vanilie, kan du koge en halv vaniliestang med eller udskifte noget af sukkeret med vaniliesukker eller helt udelade det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert. Bookmark the permalink.

One Response to Klassisk rabarbergrød

  1. Pingback: Uge 19 – Klassisk rabarbergrød og pandekagefyld med and « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>