Kartoffelsalat med fennikelpesto og grønne bønner

Den første opskrift jeg har kastet mig over i forbindelse med konkurrencen med økologiske kartofler, er en klassisk  kartoffelsalat. Jeg havde tænkt mig at lave en pesto ud af nogle af havens friske krydderurter, men i stedet fandt jeg en fennikel i mit køleskab og besluttede at prøve hvordan det blev i pesto. Lakridssmagen forsvandt næsten da grøntsagen blev hakket til pesto med olie og solsikkekerner, så jeg tilsatte en lille smule lakridspulver, for at tilføre lidt ekstra smag til den lidt frække kombination. En smule finthakket løg havde helt sikkert gjort sig godt i salaten, men jeg var løbet tør.

2-3 personer

650 g små kartofler

100 g fennikel

25 g solsikkekerner

3/4 dl olivenolie

1 fed hvidløg

1/4 tsk lakridspulver

1 nip salt

100 g grønne bønner

Kartoflerne skylles og gås efter for pletter, De kommes i en gryde, dækkes med koldt vand og bringes i kog med låg på. Når vandet koger, tilsættes salt og der slukkes for blusset. Lad kartoflerne stå på den varme plade med låg på til de er møre, ca. 20-30 minutter.

Solsikkekernene ristes på en varm, tør pande, til de har taget en smule farve. Fennikel, solsikkekerner, hvidløg og olie køres sammen i foodprocessor eller minihakker til en ensartet masse. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne ned nogle  gange undervejs. Smages til med en smule salt og lakridspulver.

Bønnerne nippes og skylles. En lille gryde med vand kommer i kog og bønnerne kommes i det kogende vand. Når vandet koger igen, koges bønnerne i ca. 3 minutter, hvorefter vandet hældes fra og bønnerne kommer direkte i koldt vand. Det stopper kogningen og bevarer farve og sprødhed.

Hvis du ønsker en varm kartoffelsalat, bruges kartoflerne direkte fra kogevandet, ellers køles de ned inden salaten blandes.

Kartoflerne vendes forsigtigt med pestoen og får lov at trække 5-10 minutter inden bønnerne, der er skåret i ca. ½ cm brede stykker, vendes i.

Salaten er god som tilbehør til grill på en lun sommeraften.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Konkurrencedeltagelser, Lakrids, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>