Kartoffelrøsti med rødbede

I forbindelse med kartoffel-konkurrencen, kastede jeg mig over den klassiske kartoffelrøsti i en rødere udgave. Rødbederne er meget gennemtrængende i farven og giver en god sødme til retten. Og så er det en fin måde at få sneget nogle grøntsager ind i måltidet.

Til 4 personer

1 kg kartofler

250 rødbeder

1 stor porre

1 spsk timian

Salt, peber

Olie til stegning

Alle grøntsager renses. Hvis skrællen er pæn på kartofler og rødbeder, så lad det endelig sidde på, da vitaminer og næringsstoffer er mest koncentreret lige under skrællen.

Kartoflerne rives groft og en stor del af vandet presses ud af dem. Det gøres nemmest ved at lægge dem på et viskestykke, der rulles til en pølse og derefter vrides. Når vandet er vredet ud, bliver kartoflerne sprødere, når de bliver stegt.

Rødbederne rives groft og porren snittes fint. Blandes med de revne kartofler og krydres med salt, peber og timian.

En god pande varmes op til god varme og der hældes en god portion olie på. Halvdelen af kartoffelblandingen hældes på og presses godt ned som en stor pandekage. Steges ca. 5 minutter, inden den hældes forsigtig over på en tallerken. Læg en anden tallerken ovenpå og vend røstien. Lad den glide forsigtigt tilbage på panden, der har fået en ny portion olie og steg den ca. 5 minutter på den anden side.

Den kan med fordel lægges på fedtsugende papir efter stegning og holdes lun i ovnen, mens den anden portion steges.

Da røstien er meget fedtet, egner den sig godt som tilbehør til magre kødstykker og dampede grøntsager. Jeg serverede fiskefrikadeller med røget hellefisk og dampede bønner til.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Kartofler, Konkurrencedeltagelser, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

One Response to Kartoffelrøsti med rødbede

  1. Pingback: Fiskefrikadeller med røget hellefisk | Fenjas Mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>