Kartoffel-porretærte med rygeost

I denne tærte kombinerede jeg et bæger rygeost fra Løgismose, som jeg havde i overskud fra MAD 2012 og kartofler, til en lækker tærte. Kartofler og rygeost går åbenbart rigtigt godt sammen. Det var i hvert fald også et hit i min blå kartoffelmos. Den røgede smag fra osten var mild og cremet og gav mindelser om tærte med røget skinke eller lignende. Men i en vegetarisk udgave. Jeg vil helt sikkert bruge rygeost i tærtefyldet en anden gang.

Opskriften er kun til fyldet, så brug din favorit tærtebund. Jeg brugte en glutenfri variant, som smagte rigtigt godt sammen med fyldet.

Fyld til 1 tærte

350 g kogte kartofler

1 porre

1 lille bæger rygeost, 170 g

1 dl fløde

2 æg

1 tsk paprika

Porren snittes i halve ringe og sauteres i olie, til de er bløde uden at have taget farve. Tilsæt paprika.

Kartoflerne skæres i skiver eller tern. Kartofler og porre lægges i den forbagte tærtebund.

Rygeost, fløde og æg røres grundigt sammen og hældes over fyldet.

Tærten bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, til den er svagt gylden og virker en smule fast. Den bliver ikke fast på samme måde som en tærte med æg og revet ost, da rygeosten reagerer anderledes end fast ost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Frokost, Glutenfri opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>