Karrykål med kokosmælk og oksekød

Hvidkål er sundt og godt som slankemad, da det indeholder meget lidt energi. Og det står rigtigt godt sammen med karry. Retten indeholder hverken gluten eller mælk. For en vegetarisk udgave, brug bønner eller kikærter i stedet for kød. Du kan tilsætte andre grøntsager efter lyst, eks. gulerødder, pastinakker, selleri, peberfrugt og kartofler og på den måde få et helt måltid ud af det. Hvis du bruger rå kartofler, skal de koges med til de er halv møre inden kålen tilsættes, da kålen ellers koger ud inden kartoflerne er møre.

Til 4 personer

½ hvidkål

3 løg

1 dåse kokosmælk, 400 ml

350 g hakket oksekød

2 spsk karry

1 spsk paprika

1-2 dl vand

Jævnes med maizena og vand

Kødet svitses sammen med karry og paprika i en smule olie. Tilsæt evt. en smule vand hvis det sætter sig fast i bunden. Tilsæt løg og hvidkål, snittet i ½ x ½ cm stykker og tilsæt kokosmælk efter nogle minutter. Hæld vand ved og lad retten simre under låg i en lille halv time, til kålen er mør. Smages til og jævnes evt. med maizena rørt ud i vand.

Serveres med fuldkornsris eller kartofler.

Karrykål med kokosmælk og oksekød

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Oksekød. Bookmark the permalink.

One Response to Karrykål med kokosmælk og oksekød

  1. Pingback: Karrykål med oksekød og kikærter « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>