Kanelsnegle uden sukker og mælk

Disse kanelsnegle smager som kanelsnegle, men er en anelse bedre for blodsukkeret, da de er sødet med frugtsukker i stedet for raffineret sukker. Og så er opskriften laktosefri, men du kan sagtens bruge smør i stedet for plantemargarine, hvis du tåler mælk.

Min kæreste opdagede ikke at det var sukkerfri kage, selvom han normalt kan smage når jeg har brugt dadler i stedet for sukker og ungerne i huset guffede dem i sig. Prøv dem til næste børnefødselsdag eller til eftermiddagskaffen og server kage med en smule bedre samvittighed.

25-30 snegle

Dej:

1 dl æblemost

2 dl lunkent vand

15 g gær

1 tsk salt

25 g olie

200 g fuldkorns speltmel

350 g hvedemel

Fyld:

100 g udstenede dadler

½ dl vand

1 æble

50 g plantemargarine, eks. AMA Økologisk uden mælkebestanddele

2 spsk stødt kanel

Dej: Gæren røres ud i væsken og de andre ingredienser tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage, da det svinger hvor meget mel en dej kan tage. Æltes godt og stilles til hævning et lunt sted i en times tid.

Fyld: Dadlerne koges med vandet i 5-10 minutter og blendes med stavblenderen. Hvis det er meget tørre dadler, kan det være nødvendigt med den dobbelt mængde vand. Æbles rives og blandes med dadelpureen sammen med plantemargarine og kanel.

Dejen æltes igennem efter endt hævning og rulles ud i et stort rektangel. Rul dejen så tyndt som muligt. Fyldet fordeles over dejen i et ensartet lag og dejen rulles sammen på den lange led til en roulade. Skæres i ca. 1½ cm brede skiver med en skarp kniv og lægges på bagepapir på en bageplade. Tryk dem lidt fladere og lad dem efterhæve ca. 20 minutter mens ovnen varmer op.

Bages ca. 15 minutter ved 200 grader.

Spises lune eller lunes op på brødristeren inden de skal spises. De kan med fordel fryses.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Kage, Mælkefri opskrifter, Sukkerfrie opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

12 Responses to Kanelsnegle uden sukker og mælk

 1. Joanna Kronborg says:

  Du kan sagtens undvære smør/margarine i fyldet. Erstat det med en moset banan. Jeg har det fra Arlas hjemmeside. Det smager super, super lækkert! Det er et stort hit hjemme hos os. Knus fra Joanna:-)

 2. fenjasmad says:

  Umiddelbart tror jeg ikke jeg ville tilsætte banan, når der allerede er dadler i, da jeg tror det bliver alt for sødt og bombastisk. Men ellers lyder det som et godt tip :-)

 3. Pingback: Mælke- og sukkerfri kanelsnegle « Lauras Eksperimenter

 4. Anna says:

  Det var lige præcis sådan en opskrift jeg havde gået og bakset med inde i hovedet – og så evt strø nogle finthakkede ristede mandler ud over fyldet inden man ruller :-) det er godt at se det kan lade sig gøre med dadlerne! Lige for tiden går jeg og tænker på om man kunne lave en sundere udgave af drømmekage. Evt også ved at bruge dadler til toppingen sammen med kokosmel – tror du det kan lade sig gøre? Ville elske at se et bud på sådan en kage :-)

  • fenjasmad says:

   Jeg har ikke tænkt på det med drømmekagen, men det er da værd at forsøge. Måske en blanding af dadler der er har kogt et par minutter, blendet med lidt margarine og blandet med kokosmel. Eller måske skal man bruge dadelsirup? Jeg vil afprøve det på et tidspunkt. Og nok også med en mere blodsukkervenlig kagedej :-)

   • Anna says:

    Hehe ja det skal jo hænge sammen – hvis dejen er proppet med sukker osv giver det jo ingen mening :-) jeg håber du giver dig i kast med et forsøg på et tidspunkt! Og selvfølgelig lægger opskriften ud bagefter ;-)

 5. Anna says:

  - kom lige til at tænke på at man kunne gøre selve dejen sundere ved at erstatte noget af sukkeret (og faktisk også lidt af fedtstoffet) med usødet æblemos. Det giver både sødme og gør dejen saftig. Hvis man selv lavede æblemosen kunne man jo koge den med en vanillestang. Håber det okay jeg lige deler mine idéer ;-)

  • fenjasmad says:

   Det lyder som en super god idé med æblemos. Det vil jeg huske og afprøve ved lejlighed. Og del endelig ud af ideer og erfaringer, så bliver alle sammen klogere :-)

 6. Mette says:

  Ahh jeg har tumlet med nogle kanelsnegle med stevia.. og har ikke helt fået det til at hitte.. så kan nu godt være at jeg lurer din opskrift af på et tidspunkt :)

  • fenjasmad says:

   Jeg har endnu ikke selv afprøvet stevia, men det står på listen over produkter jeg skal prøve at arbejde med i fremtiden. Og indtil da kan denne opskrift i hvert fald anbefales :-)

 7. Yasemin says:

  Kan man bruge andet end hvedemel?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>