Jordbærflødeis

Nyd jordbærene mens de er søde og friske. Denne is smager af friske jordbær og fløde, en rigtig dansk is.

Til ca. 3/4 liter

200 g friske jordbær

1/4 l piskefløde

2 spsk flormelis

4 pasteuriserede æggeblommer (to bægre)

Sukker og æg piskes hvidt og skummende. Fløden piskes til skum og blandes med æggemassen. Jordbær renses og skæres i små stykker og blandes med resten af ismassen.

Fryses i ismaskine og spises straks. Da jordbær indeholder meget vand, bliver de hårde som isterninger, når de kommer i fryseren, men det undgår man ved brug af ismaskine.

Jordbæris med masser af friske jordbær

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Dessert, Is. Bookmark the permalink.

One Response to Jordbærflødeis

  1. Pingback: Uge 27 – Kartoffel/spidskålslagsagne, grøn salat med fennikel og jordbærflødeis « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>