Hurtig æble-grøntsagsret

Aftensmaden var ikke planlagt i dag, så den kom til at bestå af de grøntsager jeg kunne finde i køleskabet. Resultatet blev overraskende godt, så her er opskriften. De sprøde grøntsager, de syrlige tomater, de søde æbler og den fyldige ost gør sig rigtigt godt sammen med muskat i store mængder. Kan både spises som selvstændig ret eller som tilbehør til et stykke stegt kød eller lignende.

Hovedret til 1 person eller tilbehør til 2 personer

50 g grønkål

2 løg eller 1 porre

1/4 squash

1 håndfuld friske bønner

1 æble

1 dåse hakkede, flåede tomater

Ost

Muskat, salt

Grønkål skylles grundigt, ribben fjernes og kålen hakkes fint. Løg, squash og bønner snittes i mindre stykker og æblet skæres i tern, med skræl, men uden kernehus.

Kål og løg steges et par minutter i olie, inden de andre grøntsager og æblet kommes ved. Hæld en dåse tomater over og tilsæt en god portion muskat og noget (urte)salt. Læg låg på og lad retten simre i 10 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Smag til og læg skiver af ost eller drys revet ost over retten, mens den stadig er i panden. Læg låget på og lad osten smelte på toppen.

Server direkte fra panden. Velbekomme.

Så er der serveret

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Glutenfri opskrifter, Tilbehør, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>