Hummus med tomat og rød peber

Denne hummus er et alternativ til den traditionelle hummus af kikærter og tahin. Jeg synes det er dejligt med lidt variation i pålægget, så jeg brugte resterne af noget ajvar, jeg havde lavet til et måltid fra Aarstidernes vegetarkasse. De har skrevet tomater i opskriften, men jeg lavede det uden. I stedet fandt jeg et glas langtidsbagte tomater inderst i mit køleskab og fandt ud af at de sagtens kan holde sig i flere måneder. Stor succes :-)

1 god portion

100 g tørrede eller 200 g kogte kikærter

200 g rød peber

100 g langtidsbagte tomater

Olie

Krydderier efter smag

Kikærterne lægges i blød natten over, vandet skiftes og kikærterne koges i rigeligt vand med lidt hvidløg, laurbærblade og evt. lidt suppeurter, til de er møre. Alt efter størrelsen, tager det ½-1 time, så smag på dem undervejs. Vandet hældes fra og kikærterne afkøles. Vandet kan du gemme og bruge som suppefond.

Peberfrugt renses og skæres i kvarte. Lægges i et ovnfast fad og sættes i ovnen i 200 g i ca. 20 minutter. Peberfrugten skal være blød, men ikke tage farve. Fadet tages ud af ovnen og peberfrugten køles af.

Kogte kikærter, bagte peberfrugter og langtidsbagte tomater puttes i en foodprocessor sammen med en sjat olie, evt. hvidløg og andre krydderier efter smag. Brug eks. chili, spidskommen, cayennepeber, paprika, salt, citron(skal), persille eller karry. Krydr efter lyst og behov. Kør til en jævn masse. Reguler konsistensen med olie, hvis det er nødvendigt og smag til. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne ned nogle gange undervejs.

Server som pålæg, fyld i sandwich, som dip eller hvor du ellers plejer at bruge hummus.

Rød og cremet hummus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Frokost, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Pålæg, Spreads, Stop spild af mad, Veganske opskrifter, Vegetaropskrifter. Bookmark the permalink.

One Response to Hummus med tomat og rød peber

  1. jeg ELSKER rød hummus…. og om foråret med masser af ruccola også… Camillas mave vil have noget af Fenjas lækkerier…

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>