Hokkaido-ravioli

Hokkaido er et pænt græskar, skøn orange farve og overkommelig i størrelsen til en almindelig husholdning, i hvert fald i forhold til kæmpegræskar. Jeg har bare aldrig rigtigt fundet ud af hvad jeg skal bruge det til, ud over suppe. Nu er jeg gået i gang med at eksperimentere og for første gang har jeg fået brugt min kogebog om græskar. I dag blev det til hjemmelavet ravioli med hokkaidofyld. Det var ikke specielt svært at lave det, men det tog noget tid. Der er ganske sikkert mere effektive måder at lave det på, men jeg hyggede mig med selv at finde en metode.

De færdige ravioli kan snildt laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet, så de kan bruges til hurtig gæstemad. De kan sikkert også fryses ned, men jeg har ikke prøvet det, så det må blive for egen regning at forsøge det.

Hvis der bliver noget af fyldet i overskud, så brug det som pålæg, fyld i en tærte eller bland det i kartoffelmos.

Til 2 personer

1/4 hokkaido

Salt, rosmarin

250 g hvedemel

2 æg

Olie, vand, salt

Græskaret vaskes og skæres over. Kernerne fjernes og græskarkødet med skal skæres i grove stykker.

Rå hokkaido

Græskarternene dampes over saltet vand, ca. 15 minutter, til kød og skal er mørt. Jeg bruger en dampindsats som denne, når jeg damper. Når kødet er mørt, køler det lidt af, inden det køres i en foodprocessor eller minihakker med salt og krydderier. Jeg brugte sellerisalt og rosmarin. Det dampede kød bliver kørt til en ensartet masse på kort tid.

Hokkaido-puré

Mens hokkadioen dampes, laves en pastadej. Mel, æg, salt og en sjat olie blandes i en skål. Det skal æltes sammen til en smidig, men fast masse. Jeg tilsatte en smule vand for at få dejen til at hænge sammen. Den er lidt hård at arbejde med, men hold igen med væsken indtil du har æltet den godt igennem. Dejen må endelig ikke blive for våd. Dejen rulles tyndt ud med en kagerulle, eller endnu bedre, med en pastamaskine. Brug et vandglas til at trykke cirkler ud af dejen. Resterne kan du enten ælte sammen på ny og rulle ud igen eller du kan skære dem i strimler og koge dem uden fyld. Husk at de skal have halvt så lang tid som de fyldte raviolier, der ligger dobbelt.

Rå pasta

På hver pastacirkel lægger du en lille tsk hokkaido-puré. Det skal være muligt at folde dejen om fyldet, uden det kommer ud over kanterne.

Ravioli klar til at blive lukket

Dejen foldes om fyldet og kanten trykkes sammen med en gaffel. Husk at trykke sammen fra begge sider af raviolien. Det er vigtigt at få presset siderne godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud under kogningen.

Hokkaido-ravioli klar til kogning

De færdige ravioli kan koges med det samme eller stilles på køl til de skal koges. Kom dem i rigeligt, spilkogende, saltet vand og rør forsigt i dem, så de ikke sætter sig fast på bunden. De skal koge 5-10 minutter. Tag en ravioli op og skær forsigtigt et lille hjørne af for at smage og de er færdige.

Server dem dampende varme med pesto eller en god sovs og gerne friskrevet parmesan.

Velbekomme

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Aftensmad, Pasta. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hokkaido-ravioli

  1. Pingback: Uge 38 – Hokkaido-ravioli « Fenjas mad

  2. Pingback: Pastasovs a la Stop spild af mad « Fenjas mad

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>