Havregrødsklatkager

Med en familie på 5, er det svært at finde ud af hvor stor en portion havregrød der skal laves til morgenmaden. Jeg har tit ærgret mig over at jeg har haft alt for meget grød tilbage og når det er blevet koldt, er det ikke interessant at spise.

Men jeg blev inspireret af en opskrift jeg fandt på et tidspunkt, hvor man laver klatkager ud af den kolde grød og det har jeg haft stor succes med her i huset. Ofte laver jeg med vilje en dobbelt portion havregrød, så der er en god rest tilbage til at lave klatkager næste morgen.

Havregrød

Æg

Kanel

Evt. frugt

Til en stor tallerken grød, skal bruges 1-2 æg. Kanel stabiliserer blodsukkeret og smager rigtigt godt. Hvis du ikke har brugt frugt i din grød, er det en god idé at tilsætte moset banan eller revet æble for at tilføre sødme. Jeg tilsætter altid frugt til min grød og koger det med, da det så ikke er nødvendigt at tænke på at putte sukker på grøden.

Kold grød blandet med æg

Det hele blandes sammen og steges til gyldne og sprøde klatkager på en pande i noget fedtstof. Jeg bruger gerne kokosolie, da jeg synes det giver en lækker smag og det er lutter sunde fedtstoffer.

Klatkagerne på panden

Server med en klat frugtkompot eller marmelade eller sirup, hvis det skal være sukkerholdigt luksusmorgenmad.

Færdige klatkager. Mums!

Alle slags grød kan bruges. For en gluten- og mælkefri udgave, brug en grød der er lavet uden gluten og mælk.

Velbekomme :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Glutenfri opskrifter, Morgenmad, Mælkefri opskrifter, Restemad. Bookmark the permalink.

5 Responses to Havregrødsklatkager

 1. Lise says:

  Hei Fenja,

  Gratulerer med ny blogg :-)
  Husker godt at du var god til å lave mat da vi bodde sammen i Århus for noen år siden. Ser ut til at du kan det der med sund mat, ja.
  Denne skal jeg følge med på :-)

  Klem fra Lise

 2. Pingback: Glutenfri morgengrød « Fenjas mad

 3. Pingback: Mormors havregrød med et twist « Fenjas mad

 4. jonas says:

  Super godt! Thumbs up fra en fattig studerende :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>