Glutenfrit “rugbrød” med svesker

Inspirationen til denne opskrift fri jeg fra en kursist på mit glutenfri madlavningskursus. Brødet er meget sødt grundet de mange svesker. Kan du lide sødt grovbrød, er det et hit. Og det ligner rugbrød, så du kan have det med i madpakken uden dine kolleger opdaget at det er glutenfrit brød.

1 brød

6 dl varmt vand, ca. 45-50 grader varmt

150 g svesker

2 tsk tørgær

10 g HUSK

100 g sesamfrø

100 g hørfrø

100 g solsikkefrø

150 g rismel

150 g boghvedemel

50 g majsgryn

1 tsk salt

Sveskerne blendes med vandet. Gær og HUSK tilsættes og blendes med et kort øjeblik. Hældes over i en skål og får lov at trække i ca. 10 minutter, mens resten måles op. Hvis du har en røremaskine, kan du med fordel lade den røre i væsken, mens det trækker.

Alle de tørre ingredienser tilsættes og dejen røres grundigt i ca. 10 minutter. Røremaskinen er din ven!

Dejen hældes i en smurt rugbrødsform, 1½-2 liter og får lov at hæve overdækket et lunt sted i ca. 2 timer.

Bages ved 225 grader i ca. 50 minutter. Kernetemperaturen skal være 98 grader.

Lad brødet køle af, inden du skærer det op.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Brød, Glutenfri opskrifter, Mælkefri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

2 Responses to Glutenfrit “rugbrød” med svesker

  1. Emilie says:

    Hej Fenja, jeg har lige opdaget din side, og glæder mig meget til at prøve dine spændende opskrifter! Jeg kan nemlig ikke tåle gluten og savner meget rugbrød og boller, især fordi jeg ikke altid har råd til at købe det i helsekostbutikker. Kan man udelade svesker i det glutenfrie rugbrød med svesker og skal man tilsætte noget andet i stedet? Mange hilsner Emilie

    • Hej Emilie
      Jeg håber du finder nogle opskrifter her på siden, du bliver glad for.
      Sveskerne i denne opskrift giver smag og farve. Hvis du udelader dem, så tilsæt 1 spsk carobpulver for farven og måske revne æbler eller gulerødder eller andre rodfrugter for fylden og fugtigheden. Meld meget gerne tilbage hvordan det fungerer, da jeg kun har prøvet det med svesker.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>