Glutenfri urteteboller med tørgær

Efter at have bagt en del glutenfrit brød med bagepulver, fik jeg lyst til at forsøge mig med gærhævet dej. Jeg blev inspireret af en opskrift jeg fandt her og prøvede mig frem uden den bageblanding opskrifterne er baseret på. Og det fungerede rigtigt godt.

Urteteen er udelukkende for at give lidt smag og farve til bollerne. Du kan sagtens bage dem uden og blot starte med vand der er 45 grader varmt og blande HUSK og tørgær i. Du kan variere mel, kerner og flager som du har lyst og efter hvad du har i skabe og skuffer. Blot du holder dig til mængderne af de forskellige ting, så prøv dig frem.

Ca. 15 boller

1 l kogende vand

3 breve urtete

30 g HUSK

10 g tørgær

200 g boghvedemel

200 g rismel

100 g majsmel

50 g knækket boghvede eller boghvedeflager

50 g solsikkekerner

50 g hørfrø

15 g salt

Det kogende vand hældes over tebrevene og det får lov at stå og trække til vandet er kølet ned til ca. 45 grader. Det tager omkring 45 minutter.

Tebrevene tages op og HUSK og tørgær tilsættes og røres grundigt rundt. Står og trækker i ca. 10 minutter.

Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes grundigt, gerne med røremaskine i 10 minutter, men mindre kan også gøre det. Dejen får lov at hæve ca. 1 time på et lunt sted. Når dejen har hævet, er konsistensen som en mellemting af fiskefars og fyldet i flødeboller. Meget mærkeligt.

Dejen formes let til boller med fugtige hænder og stilles på bagepapir på en plade. De skal ikke æltes inden de formes og de skal ikke efterhæve. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Bollerne skal have lov at køle af inden de skæres over, da de er meget klæge helt friskbagte, men de sætter sig når de køler af.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Fenja Søndergaard

Kvinde årgang 78, mor til to piger, årgang 09 og 11 og bonusmor til knægt årgang 97 og pige årgang 03. Samboende med børnenes far, årgang 74. Madglad i stor stil.
This entry was posted in Brød, Glutenfri opskrifter, Veganske opskrifter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>